1. Home
  2. Vesti
  3. Honda otvara vrata transformaciji NSX-a u potpuno električni superautomobil
Honda otvara vrata transformaciji NSX-a u potpuno električni superautomobil
0

Honda otvara vrata transformaciji NSX-a u potpuno električni superautomobil

143
0
Podelite sa prijateljima:

Sve je spremno za oproštaj od Honde NSX . Zastupnicima je ostalo jedva nekoliko jedinica i kada budu rasprodate, komercijalno putovanje druge generacije ekskluzivnog Hondinog superautomobila će se završiti. Međutim, to ne znači da je priči o jednom od najradikalnijih modela japanske firme došao kraj.

U novije vreme bilo je spekulacija o tome šta će se desiti sa NSX-om kada trenutni model više ne bude na tržištu. Izjave visokih zvaničnika kompanije omogućavaju nam da budemo optimisti i čak su se otvorila vrata razvoju hipotetičke treće generacije. Ako bude nove generacije modela NSX, to će biti potpuno drugačiji model nego što smo poznavali.

Lansiranje prve generacije NSX-a omogućilo je kompaniji da pokaže svoju sposobnost da stvori pravu zver na točkovima. Napredni superautomobil sa kojim možete doživeti nezaboravno iskustvo vožnje. Strategija je ponovljena sa drugom generacijom NSX-a. Međutim, izlazak na scenu ovog modela označio je prekretnicu. Razlog? Elektrifikovan je hibridnom tehnologijom (HEV).

„Mudre“ glave koje vode japansku marku treba da odluče šta će da se radi sa NSX-om i, ako se novoj generaciji da zeleno svetlo, pronalaženje pravog pristupa kako bi on postao vodeći model koji predstavlja promenu u pravcu kojim je kompanija krenula. Mapa puta obeležena elektrifikacijom na najvišem nivou. Govorimo o električnim automobilima.

Džon Ikeda, potpredsednik i direktor luksuzne divizije Acura, nije isključio razvoj novog NSX-a i, što je još važnije, otvara vrata da to bude električni model: „Kladim se na to. Biće potpuno električna.“ Važno je zapamtiti da se na određenim tržištima NSX prodaje pod znakom Acure.

Iako su ovi komentari istinita izjava o namerama, do danas su to samo komentari. Nema zvaničnog saopštenja iz Acure ili Honde. Komercijalni život NSX-a je nedavno došao do kraja lansiranjem ograničene serije Acura NSX Type-S.

Razvoj 100% električnog NSX-a bio bi savršen prikaz da se svetu pokaže kako Honda (i Acura) predvodi prelazak na električni pogon na baterije. Krajnji cilj je transformacija Honde u električni brend 2040. godine. Ambiciozna mapa puta za koju Honda koristi strateške saveze. Kao onaj koji održava sa General Motorsom.

Nova platforma e:Architecture postavlja čvrstu osnovu za stvaranje široke i raznovrsne porodice električnih vozila. I upravo od ove tehnologije hipotetički električni NSX će imati koristi. Ikeda je prokomentarisao da su električni pogoni sposobni za impresivne performanse. Modeli poput Tesle Modela S Plaid su jasan primer kako se mogu postići autonomija i visoke performanse.

Ikeda je otišao korak dalje i uverio da se ne radi samo o ponudi električnog NSX-a koji može da postigne impresivnu brzinu i završi sprint od 0 do 100 km/h za samo nekoliko sekundi. Kao i model druge generacije, izazov je demonstrirati ekstremne nivoe rukovanja i druge tehnološke prednosti. „Neće se raditi samo o pravim linijama“, rekao je on.

AutoRepublik

(143)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments