1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia Sandero od 110 „konja“ u Španiji košta skoro 19 hiljada evra
Dacia Sandero od 110 „konja“ u Španiji košta skoro 19 hiljada evra
19

Dacia Sandero od 110 „konja“ u Španiji košta skoro 19 hiljada evra

1.49K
19
Podelite sa prijateljima:

Već smo pisali o tome da Dacia Sandero sada ima i snažniji motor u ponudi. Od nekih naših čitalaca dugo očekivani motor od 110 konjskih snaga biće uvršten u gamu motora. Za sada samo za pojedina tržišta među kojima je od skoro i špansko.

Uvođenje ovog motora odvijalo se uporedo sa procesom prilagođavanja Sandera i Sandera Stepway novom vizuelnom identitetu rumunske marke.

U Dacijinom konfiguratoru je ovaj novi benzinski motor dostupan samo za gore pomenuti Sandero Stepvay i, tačnije, za nivo opreme Expression Go. Ovo je verzija koja je deo promocije prioritetne isporuke.

Zasnovan je na najvišem završnom nivou, tako da ima širok spektar opreme, koju čine, između ostalog, više vazdušnih jastuka (prednji, bočni i zavesa), sistem hitnog poziva e-Call, automatsko osvetljenje i senzor za kišu, svetla za maglu, automatsku klimu, aluminijumske felne od 16 inča… Nismo naveli sve, najbolje je da potražite na sajtu proizvođača.

Da se vratimo na motor. U pitanju je, kao što smo i ranije pisali, jednolitarski trocilindrični benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem i oznakom TCe. Blok koji razvija snagu od 110 konjskih snaga i 200 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Povezuje se isključivo sa šestostepenim manuelnim menjačem i ima pogon na prednje točkove.

Zahvaljujući ovoj mašini, sposoban je da dostigne maksimalnu brzinu od 180 km/h. Ima prosečnu potrošnju goriva od 5,5 litara na 100 kilometara i emisiju CO2 od 125 g/km prema ciklusu WLTP.

Do danas, najsnažnija verzija Sandera je bila sa motorom ECO-G od 100 „grla“ koji, da se podsetimo, ima tehnologiju bifuel da bi kao gorivo, pored benzina, mogls da koristi i TNG (tečni naftni gas). Inače, Sandero nije prvi model Dacije koji ima ovaj motor od 110 „konja“. Dacia Jogger je dostupan sa ovim motorom praktično od početka prodaje. Testove Joggera sa obe verzije motora potražite u arhivi testova.

Za kraj ovog teksta, da napišemo i cenu Sandera Stepway u prijateljskoj nam zemlji sa zapadne strane Pirinejskih planina. Ona iznosi 18.878 najmanjih evropskih novčanica. Verujemo da će ta cena na našem tržištu biti manja od ove, ali s obzirom na ludilo oko cena, ne bi bilo iznenađenje da budu jako slične. Naš AR detektiv moron će, nadamo se, pomno pratiti i izvestiti građane AutoRepublike o tome.

AutoRepublika

(1492)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

19 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Uh ..

BB

Eli to je opremnau paketu Expression Go, ostaneš go u roku od ekspres… 😜

S mile

Očekujemo detaljniji izveštaj od AR detektiva…legenda 👍

moron

„Korektna“ cena 😊

Kod nas Jogger sa tim motorom kao petosed može da prebaci 19.000, a eto u Španiji je toliko Sandero 😊

Iznogud Časni

Ja vidio ovdje jedan od bezmalo 24000, kad su me zajebali i vako ćoravog nagovorili da sjednem u…izlwtio ko metak.

moron

Kako cene Dačije rastu uskoro dolazi vreme kada će me sa novim Sanerom ispred zgrade komšije gledati kao milijardera … Taman toliko će koštati 😊

BB

Moj otac je vozio Ladu, vrijednu nekoliko milijardi 😜🤣

moron

Dobro, on je bio multimilijarder 😊

Iznogud Časni

Mos ti do Fiata otic da mi vidis historiju za jednu djuliju? Sad sam doso u dizelaelo a u servisu ne žele da mi kažu, kao zaštita podataka. A htio sam da vidim historiju servisa, jel mijenjan remen i kad Itd ? Broj šasije zareaecu6h7525751. Eto, prodavač mi prošli put reko nema problema, sve za tebe. Sad njega nema a u servisu neće da mi kažu nista.

moron

To odavno ni u Srbiji ne daju bez prisustva i saglasnosti vlasnika.
Ja kupca mojih kola uputio u ovl. servis i nisu mu ništa dali bez mene.

Iznogud Časni

Znaci ni tebi neće da daju da bar oko baciš ne trebas nista da uzmeš, pa kakve sam jansrrce kad ni vodji sekte ne daju ! Ima li alfa salon u banja Luci?

Izmenjeno 1 godina pre od strane Iznogud Časni
Rikošet

Može li to očitati softver za Alfa šporet 🙂

BB
Iznogud Časni

Ajde Odi do tamo i pitaj da baciš pogled da vidis sta je sve radjeno na autu Itd jel kais mijenjan i vodena pumpa i kad. Neke godine kupujem pasata i sad stoje dva, sreća pa sam u ZG dobio podatke o servisu, za jednog 7 listova papira eto koliko je bio na servisima , 6 puta mu mijenjali ležaj na istom točku , čuda, a za ovog drugog dva lista sve normalni servisi.

Izmenjeno 1 godina pre od strane Iznogud Časni
Iznogud Časni

Čekaj, imamo i Sekija, taj ponekad ode do Fiata. Alo Seki, kako brat?:) daj mi vidi ovo za djuliju . Ah ta današnja omladina.

Iznogud Časni

Evo 150 km za kuki sam nabio danas, dje god sam doso fasovao sam. Još me na kraju, izlazim iz nekih salona m, glava me ubija od bolova, nailazi prosjak a meni muka od svega. Još me on nesto traži, ja po običaju uvijek dam al eto sad ne dadoh nista, nije mi ni do mene, on podje da me psuje na pitak Boga kojem jeziku, sve se nesto okreće i nesto govori ljutito. I pa dje ovaj svijet ide. Ovdje i prosjaci dobijaju placen stan i 800€ za mjesec pa ak mu ne daš jebe ti sve po spisku.… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane Iznogud Časni
Iznogud Časni

Ti si mi jedina nada, vidis da i vodje sekte, advokati pa ne znaju da iskopaju podatke… pa kad advokata moras ucit da vara m, dokle je došlo 🙂 tutni mu 10 maraka ak ne bude dao… dace 🙂

YugoFlorida

Pa za još hiljadu i po evra ovde se uzima Megane, i to sa 140 KS.

moron

Ima tih Megana od 140 ks na dilerskim oglasima i za 19.500, tako da je razlika i manja od 1.000 evra.