1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije: Volkswagen Arteon Shooting Brake
Prve fotografije: Volkswagen Arteon Shooting Brake
5

Prve fotografije: Volkswagen Arteon Shooting Brake

2.33K
5
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen Arteon je svoj debi doživeo tokom 2017. godine, kada smo ga i testirali.  Tada je u ponudi nemačke marke zamenio Passat CC, koji je u međuvremenu izgubio reference ka legendarnoj limuzini iz Volfsburga i postao jednostavno CC.

Godinu dana kasnije, ovaj atraktivan model je dospeo pred kineske kupce, ali je na toj teritoriji propustio da se predstavi kao Arteon, već je nastavio da nosi naziv direktnog pretka – Volkswagen CC. Još te godine su se čula prva šuškanja o prezentaciji Arteona u karavanskoj ili shooting brake verzji.

Čak su i čelnici nemačke marke tokom prošlog leta, a prilikom rekonstrukcije fabričkih hala u Emdenu, najavili da će to biti mesto proizvodnje najpraktičnie verzije Arteona. Pre tačno dva meseca, sredinom novembra, i sami smo pisali o tome kako je u Kini verovatno proizveden prvi serijski primerak Arteona u shooting brake konfiguraciji, a evo sada su pred nama i prve fotografije koje smo „iščeprkali“ s društvenih mreža.

Sačekaćemo zvanične informacije o novitetu kako ne bismo licitirali s detaljima oko pogonskog sklopa i ostalih pitanja, iako su svi izgledi da karavanska varijanta nasledi tehničku genetiku osnovnog modela.

Očekujemo da čekanju brzo dođe kraj, odnosno verujemo da će se Volkswagen opredeliti za premijeru pre skorog Salona automobila u Ženevi.

AutoRepublika

(2334)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Pravi lubeničar, visoki bokovi zadnjeg kraja kako bi se dobilo na zapremini od barem 650 litara. Raj za poljoprivrednike.

Александар

Трчи на аутобус, побећи ће ти док одвајаш пажњу за „лубеничара“

Balkanboj

Aleksandre, evo, kaže ti Zvezdan, ja vozim karavan već godinama, jako cenim takav vid karoserije, ali u ovom slučaju Arteona ne ide ovakva forma. Plasiraš neki model kao sportski kupe sa četvoro vrata a onda nakalemiš zadnji kraj kao J. Lo. Ne ide. Kvari se čitav koncept sportskog kupea. Mercedes je uspeo to da uradi sa CLS shooting brake verzijom i manjim A shooting brake. Vagen grupacija ide na onaj deo emocija koje ovakvi modeli pobuđuju kod poljoprivrednika i turskih gastarbajtera koji su bili najverniji kupci njihovih karavana (najviše zapremine prtljažnog prostora). Alfa je takođe nudila karavan verzije svojih sedan… Pročitaj više »

moron

Hrom plastike taman koliko treba – za kičeraj – za moj ukus.