1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep sporiji u planovima elektrifikacije na američkom tržištu
Jeep sporiji u planovima elektrifikacije na američkom tržištu
0

Jeep sporiji u planovima elektrifikacije na američkom tržištu

95
0
Podelite sa prijateljima:

Iako su prvi standardi za ograničenje emisije štetnih produkata sagorevanja nastali u Americi, danas se čini da je Evropa daleko strožija od naših „američkih prijatelja“. Primer za to je američki Jeep, koji je, kao i mnogi drugi proizvođači, obznanio da će u Evropi u bližoj budućnosti prodavati samo elektrifikovane modele. Da budemo precizniji, to će se desiti do kraja ove godine.

Nasuprot tome, u SAD, njihovom najvećem i najvažnijem tržištu brenda, plan je znatno manje jasan.

Pored hibridnih modela, uskoro se očekuje i mali električni krosover za tržište „stare dame“. U SAD, međutim, napredak je mnogo sporiji uprkos uspehu modela iz porodice 4xe. To, međutim, ne znači da Jeep nema viziju svoje električne budućnosti na svom matičnom tržištu.

„Naša perspektiva je da ćete moći da prođete stazu Rubikon i da imate još 100 milja (162 kilometra) na kraju Rubikona da odete do stanice za punjenje“, rekao je Kristian Mojnijer, izvršni direktor Jeepa, za Automotive News. „To je ono što bi trebalo da budemo u stanju da uradimo, i mislim da to možemo da postignemo s baterijskim električnim vozilom.“

„Džip“ se već uhvatio u koštac sa stazom od 22 milje (35 kilometara) samo na električnu energiju, i to je učinio s modelom Grand Cherokee Trailhawk 4xe, dokazujući da Jeep poseduje tehnologiju za vožnju van puta, samo na bateriju. Sada samo treba da reši pitanje dolaska tamo i odlaska kući.

I ta stvarnost nije promakla Mojnijeru, koji je zabrinut za stanje električne mreže u SAD-u. S obzirom da je Stellantisov plan da električna vozila čine polovinu prodaje u Severnoj Americi, Jeep će uskoro biti primoran da se elektrifikuje. Međutim, generalni direktor nije siguran da bi region to mogao podržati danas.

Međutim, uz obećanja Bajdenove administracije da će približiti Ameriku električnoj mobilnosti, pitanje pristupa stanicama za punjenje će se bar donekle rešiti. Međutim, ta neizvesnost ne znači da se brend ne priprema za budućnost.

Prelazak na električna vozila „dešava se veoma brzo sa našom vizijom slobode bez štetnih emisija, što je zaista naš vodeći princip za marku“, rekao je Mojnijer ovog meseca. „Sada smo usred velike transformacije koja će oblikovati naš brend u narednih dvadeset godina.

Ta transformacija će ovde biti sporija nego u Evropi.

Nakon ovoga, delovi AutoRepublike su iskazali interesovanje za preseljenjem u Ameriku, definitivno (smajli).

AutoRepublika

(95)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments