1. Home
  2. Vesti
  3. Sledeći Nissan Leaf će živeti u koži krosovera
Sledeći Nissan Leaf će živeti u koži krosovera
3

Sledeći Nissan Leaf će živeti u koži krosovera

85
3
Podelite sa prijateljima:

Japanci iz kompanije Nissan Motor Corporation su se razmahali u želji da tržištu podare novu generaciju električnog vozila po imenu Leaf. Vest je ta da nekadašnji hečbek prelazi u kategoriju krosovera, a evo i koje reči više na zadatu temu.

Dakle, u javnosti su se zahvaljujući redakciji lista Automotive News pojavile informacije o dolazećem Leafu koji će nastupati kao treći naraštaj elektromobila koji se proizvodi evo već više od dvanaest godina. Druga generacija ovog Nissana je u ponudi od 2017. a prošle godine se šuškalo i o tome kako će ovaj model ostati bez naslednika. Međutim, novinari pomenutog magazina pišu da je treća generacija Leafa već u razvoju i da će na svet stići kao kupeoliki krosover.

Logično je pretpostaviti da će novajlija biti sličan formi koja krasi koncept iz 2021. godine, a koji je dobio ime Chill-Out. Krasi ga sportski profil i visoka pozicija sedenja. Chill-Out je utemeljen na platformi CMF-EV i pokretan pogonskim sklopom e-4orce, s kojim smo se upoznali tokom testiranja s kog zapažanja prenesmo u subotu (Nissan Ariya). „Treći” Leaf može računati na napredni autopilot, baterijsko pakovanje kineske kompanije Envision. Najavljena je fantastična autonomija.

Ideja uprave azijske firme podrazumeva da se novitet sklapa u fabrici koja posluje na teritoriji Ujedinjenog Kraljevstva, tamo gde se već montiriju električni Qashqai i Juke. Premijera novog Leafa se očekuje krajem godine koja samo što nije nastupila, dok bi se s prodajom krenulo 2025.

Glavno tržište Leafa će ostati ovo naše, evropsko. Ovaj model je tokom 2021. godine pazarilo više od 33,7 hiljada naših „sukontinentaša“, dok je tražnja opala 2022. godine, kada je otpremljeno svega 28,5 hiljada komada na istoj teritoriji. Najbolja prodajna godina za Leaf je bila 2018. i tada je isporučeno 38,7 hiljada. Još da dodamo ovde da je u prvom tromesečju ove godine prodato 8,8 hiljada Leafa, odnosno za 16,3% manje no lani.

Nissan je tokom proleća 2022. godine blago modernizovao vozilo o kom pišemo. Stigao je novi stil i proširena lista opreme, dok je cena ostala ista. Model za 2023. godinu se lako prepoznaje po sjajnom obliku crne boje u duhu slova V na nosu. Ranije je bio implementiran hrom umesto sjajne crne plastikarije.

AutoRepublika

(85)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Nisanovci su se potrudili da ucine novi Lif elegantnim ali ono sto su dobili nije bas atraktivno:

– Auto je gladak ko sapun, sto nije karakteristicno za nekog ko hoce da se zove SUV.
– Gledano sa strane ima formu limuna: napred spic, zatim debeljuskasti stomak i nazad opet spic. Ovu dizajnersku formulu koristi Tesla, tako da novi Lif ne poseduje originalnost.
– Tockovi bi mogli da budu okrugli a ne kockasti, kako sugerise dizajn felgi.

Opsti utisak je da auto uopste ne lici na SUV vec na naduvanu limuzinu postavljenu na velike tockove.

Izmenjeno 4 meseci pre od strane Matija
Matija

Rado bih da vidim i neki komentar a ne samo kliktanje „+/-„! 🙂

BB

Klikću mnogi jer misle da su sokolovi 😜

Što se tiče „Lista“ : Vadite Gohna iz zatvora! 🤣😂🤣

Ne sviđa mi se, ai ti si nabrojao elemente nesviđanja