1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet nagovestio električni model Blazer
Chevrolet nagovestio električni model Blazer
0

Chevrolet nagovestio električni model Blazer

113
0
Podelite sa prijateljima:

General Motors nam već nekoliko godina obećava kako će jednog dana proizvoditi više električnih automobila nego Tesla. Takve tvrdnje nisu strane i mnogi izjavljuju slične deklaracije iz kategorije pretnji, ali od kompanije veličine kao što je General Motors se ipak očekivalo malo više ozbiljnosti. Najveći američki proizvođač ipak u svojoj ponudi ima samo dva vozila na struju, i to problematični Chevrolet Bolt i novi GMC Hummer čija je proizvodnja tek nedavno započela.

Ali možda cela priča ipak ima smisla pošto će Chevrolet uskoro imati pravu najezdu električnih vozila. Već smo videli pikap kamionet Silverado EV, uskoro će debitovati i pristupačni Equinox EV, a neku „zlatnu sredinu“ će činiti Blazer EV. Chevrolet nam je pokazao njegovu prvu fotografiju pred zvaničnu premijeru koja je zakazana za pet sedmica.

Amerikanci se još nisu navikli da značku „Blazer“ koristi porodični krosover pošto je takva oznaka kroz istoriju uglavnom bila rezervisana za one ekstremne terence u rangu modela Forda Bronco i Jeepa Wranglera. Ali, barem na prvi pogled Blazer EV deluje uverljivo i ne liči na vozilo sa istim imenom koje pokreću motori s unutrašnjim sagorevanjem goriva.

Ovu fotografiju je objavila predsednica General Motorsa Meri Bara na društvenoj mreži Twitter, a mediji ne mogu da prestanu da pričaju o njemu. Sasvim je sigurno da će se proizvoditi na identičnoj platformi Ultium zajedno sa još nekoliko modela, a mediji prenose da će Blazer EV biti najviše povezan sa Cadillacom Lyriqom.

Premijum brend je nedavno započeo da prima uplate i Lyriq bi trebalo da se pojavi u izložbeno-prodajnim salonima na jesen, što nam takođe kaže da ni Blazer EV nije daleko. Mediji takođe spekulišu da će autonomija iznositi između 400 i 480 kilometara, što je nešto lošija cifra u poređenju sa onom s kojom se Ford Mustang Mach E može pohvaliti. Naime, Fordov krosover može da pređe 505 kilometara sa jednim punjenjem baterije.

Chevrolet planira da ponudi i izdanje visokih performansi sa oznakom SS. Svi oni koji znaju istoriju ovog brenda znaju šta ovo Super Sport predstavlja, pa samim tim opet će se na udaru naći spomenuti Mach E sa paketom opreme GT. Rival se može pohvaliti sa 480 konjskih snaga i ubrzanjem od nule do 100 km/h za četiri sekunde.

U svakom slučaju za sada imamo dosta pitanja i nedoumica, a one bi trebale biti otkrivene 18. jula, za kada je zakazana premijera.

AutoRepublika

(113)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments