1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je paleta motora za novu Opel Astru
Ovo je paleta motora za novu Opel Astru
11

Ovo je paleta motora za novu Opel Astru

5.62K
11
Podelite sa prijateljima:

Lepe vesti – dizel ostaje u ponudi! 

Nova generacija Astre je jedna od najiščekivanijih ovogodišnjih premijera. Debi bi trebalo da se odigra negde na jesen, a u međuvremenu stižu prvi zvanični i oni manje zvanični podaci.

Tako je Opel nedavno upriličio test vožnju prototipa nove Astre u svom domu – Riselshajmu. Novinari velikih evropskih redakcija koji su prisustvovali preneli su svoje utiske o novitetu, a još bitnije ono što su čuli od nadležnih za razvoj hečbeka iz C segmenta.

Francuski L’Argus piše o tome kako će i zvanično izgledati gama motora za nadolazeću generaciju Astre. Ponudu će činiti trocilindarski benzinski agregati i jedan dizel blok. Naravno, sve pogonske jedinice stižu iz nekadašnje PSA grupacije.

Kod benzinaca reč o je 1,2 PureTech motoru koji će biti dostupan u dve konfiguracije – sa 110 i 130 „grla“. Što se tiče dizelaša, to je 1,5 BlueHDi koji isporučuje 130 ks. Svi pomenuti agregati upareni su sa šestostepenim manuelnim menjačem ili osmostepenom automatskom transmisijom.

U ponudi će biti i dve plug-in hibride varijante. Obe koriste bateriju od 12,4 kWh, slabija verzija pruža vozaču na raspolaganje 180 ks, dok snažnije izdanje može da se pohvali sa poprilično velikom ergelom od 225 „konja“.

Dimenzije buduće iteracije

Nadolazeća Astra će porasti u odnosu na aktuelni model. Biće dugačka 4,37 m, što je za 4 mm više naspram prethodnika, ujedno će biti i 5 mm šira, ali niža za 15 mm. Biće uvećano i međuosovinsko rastojanje za 13 mm, te će ukupno iznositi 2,67 m.

Novinari L’Argusa navode da će prtljažnik imati zapreminu od 422 l, što definitivno nije u vrhu segmenta. To je ipak nešto više od bliskog rođaka Peugeota 308 koji nudi deset litara zapremine manje. Naravno, ovo je podatak za SUS varijante, jer će plug-in hibridi sigurno ponuditi manje tovarnog prostora.

AutoRepublika 

(5618)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Nadam se da će nova astra zadržati nivo ponude prostora za putnike kao sada (jer je po tom pitanju baš ok za tu klasu), ali, da će joj gepek u HB izdanju biti veći nego sada (jer je sada kod HB-a sramotno ako ima i rezervni točak).
Što se tiče motorizacije buduće verzije, može da se kaže i da će nova da dobije motor sa 4 cilindra ( što sa sadašnjom trenutno nije slučaj ), iako ja i nemam načelnih primedbi na verzije motora sa 3 cilindra.

Pomponije

Fina motorizacija, interesuje me kako će se pokazati ovaj snažniji benzinac sa performansama. I koliko će biti žedan…

igi

Automobili sve niži i niži, i posle kao otkud popularnost SUV-ova…

Rikošet

Astra G je čini mi se imala najviše motora od svih generacija… Benzinci: 1.2, 1.4, 1.6, 1.8, 2.0, 2.2, 2.0 Turbo. Dizelaši 1.7, 2.0, 2.2… Raspon snage od 48 do 108 kW. Šest karoserijskih verzija: kompakt sa troje vrata i petoro, limuzina, karavan, kabriolet i kupe… Bila je najprodavanija Astra svih vremena, koja je 1999. išla rame uz rame sa Golfom sa 670.500 isporučenih primjeraka. Prošle godine Opel je isporučio 70.000 Astri K? Ok korona je bila, ali Astra je jedan od najpovoljnijih modela u klasi i opet je niko neće… Ova nova će imati dva motora 1.2 benzinca i… Pročitaj više »

Pomponije

Na osnovu uspeha Corse, ja mislim da će nova Astra da razvali u Nemačkoj, i u Velikoj Britaniji, u ostatku Evrope biće izazova.

Jeste paleta motora mala, ali ni konkurenti nemaju nešto veći izbor (sa izuzetkom Golfa)…

Rikošet

Nije to ista klasa prijatelju, kompakte više niko ne uzima za ozbiljno…

Svi hoće crossovere i SUV-ove tako da je teško očekivati da Astra ostvari neki ozbiljniji plasman, posebno što najjače konkurente ima upravo u svom dvorištu… ali nisam ni ja baba Vanga. Vidjećemo…

S mile

Kompakti se manje kupuju. Cena im je u SUV klasi. A B segment porastao, pa je logicniji izbor.

don

Vanga? Naravno da nisi, ti si rikoset. Baba rikoset, daj mi brojeve lota,aj budi drug🤪🤪🤪

Amir

Sa cim ce da razvali, sa troklipasima motorima sigurno nece, ja sam opelas zesci ali kad vidim da su sve motori sa tri klipa, povraca mi se, dajte ubacite i 1,8 . 2,0 benzince sa bar 4 cilindra, ovo sad je samo za smeca

Cuore sportivo

Kakva rugoba u pm. Vidi svjetala, fuj

don

Javila mi Vanga, očekujem 140 000 prodanih na godišnjem nivou u 2022.