1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota GRMN Yaris je još jedan hot heč japanske marke (GALERIJA)
Toyota GRMN Yaris je još jedan hot heč japanske marke (GALERIJA)
1

Toyota GRMN Yaris je još jedan hot heč japanske marke (GALERIJA)

345
1
Podelite sa prijateljima:

Ali, na ovaj model imaju pravo samo japanski kupci, i njih svega 500 jer je Toyota isplanirala da stvori samo toliko primeraka ovog potentnog automobila. 

Toyota je predstavila još jedan derivativ za trenutnu generaciju Yarisa. Ovaj je baziran na najperformantnijoj varijanti i donosi veći broj izmena, no bez onih po pitanju mehanike. Dakle, pod haubom je i dalje ultra performantni 1,6-litarski trocilindraš sa turbo punjačem koji isporučuje 265 ks.

Tako su se Japanci fokusirali na druge promene… U Toyoti navode da su uspeli da skinu 20 kg mase, a da ujedno postignu i veću torzionu čvrstinu vozila. Posebno je obilato korišćen karbon, odnosno ugljenična vlakna, od kojih su stvoreni hauba, krov, kao i zadnji spojler. Zarad uštede mase, izbačena su i zadnja sedišta iz ovog hečbeka.

Toyota je ponudila i tzv. Circuit Package za one koji žele još ekstremniju varijantu performantnog mališana. Ta verzija nudi drugačije ogibljenje, kao i veće kočnice. Osim toga, tu su i posebni točkovi od 18 cola, kao i „suknjice“ na pragovima i omanji prednji spojler. No, ni ovakvih vozila neće biti mnogo, predviđeno je samo 50 jedinica!

Japanska marka najavila je da će neka od poboljšanja primenjenih na ovom automobilu ponuditi kao deo opcionalne opreme za standardni GR Yaris, mada nije jasno da li će to biti dostupno i evropskim kupcima ili opet samo za japanske potrošače.

Ograničena serija znači da Yaris GRMN svakako ne može biti pristupačan četvorotočkaš. Početna cena iznosiće preko 7,3 miliona jena, što je prema današnjem kursu nekih 55.000 evra.

AutoRepublika 

(345)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Zvijer. Steta sto nema isti tretman za rav4 za našeg trkača Jurkovica. 🤣