1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat 500L i dalje stiže do italijanskih kupaca
Fiat 500L i dalje stiže do italijanskih kupaca
4

Fiat 500L i dalje stiže do italijanskih kupaca

468
4
Podelite sa prijateljima:

„Šumadinac“ je upkos poznim godinama još uvek među 50 najprodavanijih automobila na Apeninskom poluostrvu. 

Fiat 500L je definitivno na kraju karijere. Stellantis je potvrdio da će fabrika u Kragujevcu ostati u sklopu ove korporacije i da će se tu proizvoditi električna vozila. U međuvremenu, doći će do okončanja montaže Fiata 500L koji ima izuzetno slabu prodaju u evropskim okvirima.

Ipak, u Italiji za ovim modelom i dalje ima potražnje. Prema zvaničnim dostupnim podacima, ovaj MPV je u periodu od januara do maja ove godine ubeležio 3.448 registracija, što ga je uvrstilo u top 50 najpopularnijih četvorotočkaša na italijanskom tlu.

500L se nalazi na 45. poziciji, a iza sebe ostavio je Ford Fiestu (3.353), zatim Volvo XC40 (3.276), kao i Suzuki Ignis (3.242), Mercedes GLA (3.146), Kia Stonic (3.116)…

No, u narednom periodu trebalo bi očekivati da Fiat 500L ipak ispadne iz kruga pedeset najprodavanijih automobila u Italiji, jer je jasno da će isporuke biti sve ređe kako se ovaj automobil i zvanično bliži kraju svog komercijalnog života.

AutoRepublika 

(468)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

s obzirom da je na trzistu 10 godina, nije ni cudo.

BB

Taman de kupci naviknu na neki model a oni ga ukinu 😉😠

Iznogud Časni

tako je, kakav je to model ako ne dozivi punoljetnost? mislim, stvarno…:)

Izmenjeno 1 godina pre od strane Iznogud Časni
moron

Boja sa naslovne fotografije mu je nekako baš primerena za poslednji ispraćaj … Trebalo bi ga kremirati. Da u zagrobnom životu manje zauzima mesta … Ili, kao što se đubar spaljuje u savremenim spalionicama.