1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Volkswagen Virtus u „predsedničkom“ izdanju kabrioleta
Volkswagen Virtus u „predsedničkom“ izdanju kabrioleta

Volkswagen Virtus u „predsedničkom“ izdanju kabrioleta

164
3
Podelite sa prijateljima:

Prošla su vremena kada je Volkswagen nudio kompletan asortiman modela sa otvorenim krovom: Eos, Golf Cabriolet, Coccinelle Cabriolet… A danas je u ponudi jedino kabriolet-SUV T-Roc.

Stoga nije bez izvesnog čuđenja da je proizvođač iz Volfsburga upravo predstavio Virtus Cabrio, limuzinu bez krova sa četvoro vrata. To je jedinstven model dizajniran za vrlo specifične svrhe.

Volkswagen Virtus je kompaktna limuzina zasnovana na modelu Polo koja se prodaje u Latinskoj Americi. Njegova kabrio verzija je delo brazilskog odeljenja brenda. Izgrađena je za samo šest nedelja, da bi poslužila kao službeni automobil za posetu predsednika Lule fabrici Volkswagen d’Anchieta drugog februara. Kao ceremonijalnu funkciju, njegova završna obrada je bila prilično uredna uprkos ovom veoma kratkom roku.

Ispod haube se nalazi benzinski motor 1.4 TSI sa 150 KS sa šestostepenim automatskim menjačem.

Krov originalnog Virtusa je uklonjen, a nova obloga je napravljena da pokrije otvorene vrhove vrata i stubova. Prostor između prednjih i zadnjih sedišta mogao je da se poveća izmenom rezervoara što je omogućilo ugradnju produženog poda. Klupa je izmenjena. Postavljena su strukturalna ojačanja, uključujući spoljni obruč za koji se putnici u drugom redu mogu držati dok stoje.

Baskijska plava boja karoserije je u kontrastu sa tamnosivim točkovima od 18 inča i crnim presvlakama.

Sada kada je odslužio svoju svrhu, Virtus Cabrio se čuva sa drugim Volkswagenovim prototipovima i specijalnim modelima u Brazilu, pored Bube, Pola i Foxa takođe modifikovanih za predsedničke posete u prošlosti.

 

Što se tiče masovne proizvodnje, Volkswagen je sugerisao da je moguća kabriolet verzija ID.3, ali ovaj projekat ostaje da se potvrdi.

Pogledajte i video…

AutoRepublika

(164)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Absolutno iznenadjenje! 🙂 Neverovatno je da su brazilski dizajneri dobili odobrenje da ovako nesto naprave! Kabrioleti sa cetvoro vrata su veoma retka pojava u istoriji – secam se Lincoln Continenentala i Mercedesove studije Ocean Drive iz 2007 godine. Kabrioleti su uopste komplikovaniji i skuplji od zatvorenih limuzina, tako da danas ekzistiraju samo u visim klasama.
Dakle, dizajneri su veoma dobro obavili svoj posao – izuzetak je ona celicna cev za poprecno ukrucenje karoserije, trebalo bi da bude ispod gornje ivice.

Elektricni kabrio? Videcemo. Problem je ogromna tezina baterije i opasnost torzije otvorene karoserije.

BB

Ta čelična cijev služi da se predsjednik drži za nju, ne može da bude niža jer predsjednik nema duže ruke 😜 😂

Ali za mene je iznennađenje još veće u ovom podatku: Izrađen za 6 nedelja 😉

Dakle radili su ga vrijedni kreativci. Sve se može kad se hoće… 👏 Vjerujem da će ih izbaciti iz VW da im ne kvare prosjek 😂🤣

MRN

Pravi profi bi ovaj projekat realizovao za šest godina 😊 I to samo za „prvu fazu“ … 😊