1. Home
  2. Vesti
  3. Seat priprema temeljitu restilizaciju Ibize
Seat priprema temeljitu restilizaciju Ibize
11

Seat priprema temeljitu restilizaciju Ibize

270
11
Podelite sa prijateljima:

Španski proizvođač trenutno radi na ažuriranju svog modela iz B segmenta. 

Rukovodstvo Seata izuzetno je nezadovoljno prodajnim rezultatima Ibize, koja je izgubila bitku sa konkurentima čak i na domaćem tržištu, pa tako u avgustu nije bila ni među deset najprodavanijih automobila na Pirinejskom poluostrvu.

Aktuelna peta generacija Ibize stupila je na scenu 2017. godine i tada je važila za jedan od najatraktivnijih modela u svojoj klasi. No, otada se mnogo toga promenilo na tržištu te se ispostavilo da je Seatova odluka da zadrži iste forme kod Ibize mk5 kao kod četvrte iteracije bila pogrešno.

Ibiza danas izgleda zastarelo, pogotovo naspram jednog Peugeota 208 koji je uneo ogromne izmene u ovom segmentu. U Seatu su prepoznali problem i odlučni su da ga reše što je pre moguće. Tako će osvežena Ibiza dobiti novi izgled anfasa koji će stilski biti jako blizak onome što smo videli kod nove generacije Leona, što je svakako dobra vest.

Novi Seat Leon

Dakle, sigurno je da ćemo videti novi oblik svetlosne grupe sa drugačijim svetlosnim potpisom. Osim toga, trebalo bi da dođe i do promene rešetke, koja će uzeti šestougaonu formu umesto aktuelnog trapezoidnog izgleda. Vizuelne izmene trebalo bi da se odigraju i na zadnjem delu vozila, uz najverovatnije drugačiju postavku svetlosne grupe.

Kakva će izmene zadesiti kabinu još je nejasno, ali se u ovom trenutku čini da će tu biti manje rada nego u eksterijeru, te će se one verovatno svesti na bolji odnosno veći ekran za kontrolu informativno-zabavnog sistema.

Ono na čemu će Seat posebno da poradi jeste paleta motora. Španski stručni mediji veruju da će revidiranje ponude agregata eliminisati 1,6-litarski TDI, kao i da će 1,5-litarski benzinac biti dostupan i u verziji od 130 ks. Sasvim je moguće da će onda Ibiza u potpunosti ostati bez dizel pogonskih jedinica, što je recimo sestrinska Škoda već uradila sa Fabijom.

Restilizovana Ibiza trebalo bi da bude prikazana u drugoj polovini naredne godine, a na tržištu će se naći najverovatnije početkom 2022. godine.

AutoRepublika 

(270)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Ibiza je po meni sa LED frovima prelep automobil i cak sam razmisljao o kupovini, ali onda otvoris vrata i vidis onaj enterijer…. i po meni ono je zesca tuga, tako da su trebali enterijer da sredjuju

Balkanboj

Ako misliš na enterijer Ibize ove zadnje generacije, on je meni baš ok, uredan, nemački pedantan. Imali smo jednu Ibizu iz 2011. i nekako je prijatan unutra, sportski cajgeri, lepo crveno osvetljenje instrumenata i tastera, sport volan, obična sedišta ali taman tvrda kako treba.
Ovaj Leon izgleda nekako pickasto, nit je sportski nit je nešto lep.

J4ZZ3R

Enterijer jeste uredan, ali je hladan i materijali su kao sa igracke, totalna katastrofa, doima mi se jos jeftinijim od jeftinog Pola. Zaista su ih po pitanju enterijera Francuzi presisali opalo.

Sto se tice Leona, prethodni mi je bio prelep, mozda i najlepsi kompakt, ali su ga uprskali sa ovim novim, niti smrdi nit mirise

s mile

volim male karavane, i imao sam dve škode fabije, s obzirom da seat ibiza je skoro isti auto, par puta sam razmišljao da ga kupim, ALI, jednostavno ona sedišta i ono sivilo tabla, i neka praznina ispred vozača, jednostavne linije, ne profilisana sedišta… mi nije davala ni malo prostora da ipak ibizu gledam za kupovinu. Jednostavno, fabija mi je bila bolja.

moron

Pre oko 3 godine sam detaljno sagledavao i Ibizu kao moguće „poslovno vozilo“. Bolje da u nju nisam ni seo, jer mi je posle nje još teže pala poslovna nabavka Fabije. Razlika enterijera ta dva vozila (i emocija koje je to kod mene izazivalo) je bila neverovatna. Nešto kao biti „na granici suicida“ i „na granici euforije“ … Naravno, bilo je tu još razlika (ne samo u ceni i platformi).

s mile

aj malo detaljnije, baš me interesuje, s kojim enterijerom si hteo da se utepaš… 😉

moron

Ma, meni je enterijer Ibize bio predivan. San snova (za mene). I svaki enterijer koji sam kasnije gledao i je bio tužan. Fabijin mi je posebno bio tužan jer naš enterijer „Ambition“ i „Ambition“ „napolju“ nisu vizuelno isti (nezavisno od razlike ostale opreme). I često me zato na kratko uhvati neki čudan bes kada god sednem u fabiju, zbog toga što je fabija za Srbiju „otesena kao sekirom“ po pitanju (razne) opreme.

S mile

Lično, fabija mi je puno bolja. Uz napomenu, ja govorim o fabiji I i II, tj do max 2013god i odgovarajucim ibizama..

moron

Na tvom mestu, ako možeš, ja bih gadjao FL verziju Fabie II, ali, sa novijim 1,2 TSI motorima ( verzije sa zupčastim, ne sa lancem ).
Za mene, ti motori su poželjniji od sadašnjih 1,0 TSI.

D_C

Imao sam prilike da u salonu bacim oko na novu Ibizu, e sad da li FR ili Xcellence verzija, ko ce znati. U svakom slucaju, jedna od vrhunski opremljenih kakve obicno i jesu u salonima. Sa sportskim sedistima, alkantarom, audijevskim volanom, tesko je naci zamerku… Naravno, odradjeno sa standardnom nemackom strogocom u dizajnu, tako da ko voli stil novogodisnje jelke, tu nema sta da trazi. Moguce, cak vrlo verovatno, da rent-a-car verzije sa gumeno-plasticnim volanom (ukoliko jos ima takvih) ne izgledaju ni priblizno atraktivno.

moron

Pre nego odem da „pogledam“ neka konkretna kola u salon, ja se napre pripremim, prostudiram malo sadržaj paketa i opcionala, da bih u salonu, kada pogledaj taj model, mogao sam lako da uočim i koji je paket opreme i šta su tu tačno opcije. Ne želim da odem „tamo“, da se oduševim(ili razočaram), a da ne znam šta sam zapravo video. A ona Ibiza koju sam ja „gledao“ ( i da mi se dopala ), bila je srednji, Style nivo opreme, sa jednim opcionalom od 1.000 evra (tu su bili prednji i zadnji park. senzori, kamera, FULL LED, alu 16″,… Pročitaj više »