1. Home
  2. Vesti
  3. Najveća ikada izrečena kazna za saobraćajna zlodela u Rumuniji
Najveća ikada izrečena kazna za saobraćajna zlodela u Rumuniji

Najveća ikada izrečena kazna za saobraćajna zlodela u Rumuniji

1.81K
3
Podelite sa prijateljima:

Jedan dvadesetogodišnji Rumun je očito shvatio da ima poseban talenat, i da je zmaj za volanom. Naš mlad, ali nepametan kolega je zaradio najveću kaznu koja je ikada izrečena u segmetnu rumunskog pravosuđa koji se bavi saobraćajnim prekršajima. Do sada izrečena kazna, samo za jedan deo povreda propisa iz oblasti saobraćaja koje je izvršio, obuhvata novčani iznos od 4.250 evra, kao i zabranu upravljanja motornim vozilom na period od četiri godine, odnosno do 2024.

Pa šta je to toliko nesretnik zgrešio?

„U noći između 1. i 2. septembra ove godine, nedugo nakon ponoći je preko pune linije, u velikoj brzini pretekao policijsko vozilo koje je patroliralo u regiji Sučeava, nakon što ga je u mestu Darmanešti, „uslikao“ radar. Uređaj je očitao da se BMW 320d, kroz naseljeno mesto, kretao brzinom višom od 100 km/h. Patrolno vozilo se dalo u momentalnu poteru za prekršiocem, dok su policajci tražili pojačanje iz stanice“, deo je onoga što se može shvatiti iz policijske beleške.

Ne samo što je prekršio propis vezan za ograničenje brzine kretanja, već je i odbio da se zaustavi na znak saobraćajne policije. Zatim, iako nije bio pod dejstvom alkohola, što njegova dela čini dodatno neshvatljivim, vozio je i u suprotnom smeru, preticao preko pune linije (kako rekosmo), udario je policijski automobil a onda i pobegao s mesta nesreće-

Prema navodima lokalne publikacije Monitorul de Suceava, pošto je niz prekršaja načinjen, iako na više mesta, u više različitih momenata i pri različitim brzinama kretanja vozila, u jednom događaju, sva dela su posmatrana kumulativno i kao takva stavljena vozaču na teret vozaču.

Pored već u uvodu navedene novčane, kao i kazne zabrane upravljanja motornim vozilom, bahati mladić se za suočava i sa još tri prijave, čiji bi ishod mogao biti oličen i u vidu zatvorske kazne.

Sličan slučaj se nedavno dogodio i u Mađarskoj, gde je još jedan „Fanđo“ za volanom BMW-a pretekao policijsko vozilo pri nestvarnoj brzini, ali je avantura kratko trajala jer je samo par kilometara dalje doživeo saobraćajnu nezgodu.

Za kraj, kada smo već u Rumuniji da kažemo da je jedan biser, ovog puta 27 godina star, zamenio zvanično postavljenu sliku na znaku koja je informisala učesnike u saobraćaju da je u konkretnoj ulici zabranjena vožnja vozila težih od 7,5 tona. Čovek je procenio da ne bi bilo loše da u potpunosti „zabrani“ protok vozila kroz svoju ulicu, i takav saobraćajni znak je i nalepio preko zvaničnog.

Policija ga je otkrila jer je šampion podelio svoje postignuće s pratiocima i celokupnom javnošću na Fejsbuku. Čim je policija shvatila o kome se radi, omladinac je priveden, zadržan u stanici na 24 sata, a uskoro će biti izveden pred časni sud.

Ovaj događaj se odigrao pre tri nedelje.

AutoRepublika

(1811)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Prosle godone, mog komsiju, taksistu, zaustavi patrola i kaze mu da imaju projavu da je prosao na crveno pre 1h. On im kaze, da nije istina. A oni mu odgovore, ok, prijavio te nacelnik policije, konji je bio iza tebe, pa ti vidi. I komsija prihvati kaznu. Nije vozio par meseci…

sami

Ovo je obest Rumunske policije koja vozi Dačije pa je BMW 320D za njih bio kao raketa koju nisu ni videli. Tu im je ego bio značajno povređen a oni su bili uvređeni pa ih je sudija tešio a oni se evo pohvalili u javnosti sa rezultatom – kumulativnim zbirom parcijalnih prekršaja. U Srbiji policija vozi Škode, nakon teškog promašaja sa Pežo i Fiat programom. Sad ipak liče na neku službu kad ih vidite na putu.

Izmenjeno 3 godine pre od strane sami
moron

Vezano za ovog poslednjeg ( što sam seje saobraćajne znakove kako se njemu čini celishodnim ), ja na nekim mestima već duže vreme gledam znakove ograničenja brzine „60“, koji su „hand-made“ tehnikom prepravljeni na „80“.