1. Home
  2. Vesti
  3. Objavljene cene za Peugeot 408 u Francuskoj
Objavljene cene za Peugeot 408 u Francuskoj
5

Objavljene cene za Peugeot 408 u Francuskoj

7.76K
5
Podelite sa prijateljima:

Sudeći po broju pregleda svih vesti vezanih za Peugeot 408, jasno je da se ljudima ovaj model dopada. Ono što nismo znali do sada, ali smo slutili da neće doneti novi talas entuzijazma među automobilskim frankofilima, jeste cena 408-ice. I očigledno je da smo bili sto posto u pravu.

Kako drugačije protumatičiti da je Peugeot na domaćem tržištu ponudio atraktivan model po elitističkoj početnoj ceni od 37.350 evra. Čini nam se da je to puno, čak i kada se uporedi s bratskim krosoverom 3008, ili sa ništa manje poželjnom limuzinom (liftbekom zapravo) 508…

Inače, očekuje se da Peugeot 408 bude jedna od glavnih zvezda Salona automobila u Parizu koji novinarskim danom počinje sutra. Tvorac noviteta se u sitroenovskom stilu poigrao nekakvih hibridnim dizajnom pa je teško svrstati ga u kategoriju hečbeka ili „pravog“ SUV-a. Ali, kao što rekosmo, nema greške u njegovoj klasifikaciji među skupe igračke, jer takav „smeštaj“ opravdava i cena za uvodnu seriju nazvanu First Edition, a ona za tako indeksiranu 408-icu iznosi 49.850 evra (i to čak i uz skromni popust).

Da se pozabavimo malo i cenama novajlije u ostalim pakovanjima. Kakvu ulogu su Francuzi namenili Peugeotu 408 govori i njegova cenovna pozicioniranost, čak i kada se analizira sam asortiman ovog brenda. Tako čak i bazično izdanje ovog lavića, s benzinskim trocilindarskim motorom iz porodice Puretech, i to sa 130 konjskih snaga, dolazi po ceni od 37.350 evra. Doduše, ova varijanta s indeksom Allure, nudi i osmostepeni automatski menjač.

Poređenja radi da kažemo da model 308, na matičnom tržištu, staje tačno 31.970 evra, onda kada je s mehaničke strane jednako konfigurisan. Naravno, i kada je spakovan s identičnom opremom. Kada smo već tu da kažemo i da lista serijske opreme obuhvata različite stavke, ali da je svakako da je 408 osetno skuplji.

Ako se zna da je cena za model ponuđen prilikom samog lansiranja bila na nivou od 50.600 evra (sniženo na pomenutih 49.850 za seriju First Edition), onda treba reći da to i nije najviša visina koju cenom dodiruje novi adut Stellantisa.

Dakle, Peugeot 408 postaje još skuplji kada je opremljen paketom GT i tada cena raste na 51.400 evra. Pričamo o vozilu koje poseduje hibridni pogonski sklop s 225 konjskih snaga. Pripada segmentu PHEV. Odmah da kažemo da „ista takva“ 308-ica, u domovini košta 45.470 evra, a jeftiniji je čak i krosover 3008 koji u ovoj modifikaciji staje okruglo 50.000 evra. Čak je i lepi Peugeot 508 sada pristupačniji jer se u ovakvoj konfiguraciji kupuje sumom od 50.500 evra. Nije malo para, ali dobijate izdanje GT sa 225 konjskih snaga u pakovanju plug-in hibrida!

Ako je za utehu Francuzima, i dalje mogu da kupe nešto pristupačniji 408 First Edition, koji je i dalje jednako poželjan kao onaj s nalepnicom GT.

AutoRepublika

(7758)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

41.800 za opremljenu verziju sa 130 ks I AT8?
Logične su to cene danas za pežo, u okviru brenda.
Sve je „otišlo“.
Na žalost

BB

I onda ga još guraš do pumpe u Francuskoj 😜🤣

Otelo se…

moron

Baš se „otelo“.

BB

Eno gledam, danas neki veeeliki protesti… Nije valja zbog cijene 408🤔

moron

Pa, protestvuju, jer smatraju da cena treba da bude dosta veća … 😊