1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot 408 samo što nije
Peugeot 408 samo što nije
2

Peugeot 408 samo što nije

577
2
Podelite sa prijateljima:

Stiže nam još jedan kupeoliki SUV, odnosno krosover. Pre nekoliko dana smo izneli i par fotografija očekivanog noviteta.

Već neko vreme francuska stručna štampa piše o plasiranju krosovera iz game 308-ice, sa izraženom linijom padajućeg krova. Suštinski radi se o nekakvom kupeolikom SUV-u, kojeg označavaju kao liftbek sa uvećanim klirensom. Dakle, još jedna marketinška floskula za novu varijantu modela 308.

Očito da je Peugeot uvideo da ima prostora za jedan takav model, a sigurno je i da žele da miniraju odličan uspeh koji beleži Renault Arkana na Starom kontinentu, pre svega na matičnom tržištu.

U Peugeotu su premijeru zakazali za 22. jun, a obećavaju izuzetno atraktivan automobil sa odličnim performansama po pitanju aerodinamike. Živi bili pa videli…

Dakle, jasno je da će 408 (iako već postoji model istog naziva za kineske kupce) biti smešten u niši između 308-ice i 3008-ice. Evidentno će koristiti platformu EMP2, što znači da možemo očekivati istu paletu motora kao kod standardnog hečbeka. U prevodu, kupci će moći da biraju između trocilindarskog turbo benzinca ili 1,5-litarskog dizelaša sa četiri cilindra. Uz to, u ponudi će sasvim sigurno biti i bar jedna PHEV verzija.

AutoRepublika

(577)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Čitajući naslov pade mi na pamet da je u pitanju nova generacija kineske 408-ice. Ali – ćorak 🙂
Živ nisam dočekati da vidim taj novi kupeoliki SUV, tj. liftbek sa uvećanim klirensom. Nešto kao Arkana. Bog da pomogne.

Rikošet

A slušaj šta drugo može biti nego pretumbani C4, to je ista osnova…

Ovaj maskirani to i potvrđuje…

https://www.motor1.com/news/574046/2023-peugeot-4008-spy-photos/