1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla bi već da proširi fabriku u Nemačkoj
Tesla bi već da proširi fabriku u Nemačkoj
1

Tesla bi već da proširi fabriku u Nemačkoj

200
1
Podelite sa prijateljima:

Pogon pokraj Berlina tek što je počeo sa radom, a Amerikanci već kuju planove za uvećanje fabrike. 

Tesla je i zvanično podneo zahtev za sprovođenje procesa proširenja proizvodne lokacije u Nemačkoj. Popularni brend električnih automobila nastavlja da uvećava svoj proizvodni kapacitet vozila na globalnom nivou.

Ovaj zahtev stiže na adresu lokalnih nemačkih vlasti nedugo nakon zvaničnog otvaranja fabrike u toj zemlji. Naime, Tesla traži da mu se omogući kupovina još 100 hektara zemljišta istočno od aktuelne lokacije. Ukoliko se odobri, američka kompanija će ukupno držati 400 hektara zemlje za svoje pogone u Nemačkoj.

Pa, kakvi su Teslini planovi za to dodatno zemljište? Pre svega žele da dodaju još magacina, prostora za logistiku, novih stanica za punjenje električnih četvorotočkaša, ali i parking mesta za radnike u pogonu.

Inače, Tesla je ovde počeo sa proizvodnjom Modela Y, automobila za koji Ilon Mask veruje da će biti najprodavaniji četvorotočkaš na planetarnom nivou. Prema inicijalnim planovima, američki brend će kada fabrika pokraj nemačke prestonice dostigne svoj maksimum na ovoj lokaciji montirati oko pola miliona vozila na godišnjem planu, ali i 50 gWh baterija.

AutoRepublika 

(200)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Tesla je zvanicno podneo zahtev za prosirenje i odmah je naisao na zestok odpor svih mogucih struktura i slojeva naroda i administracije! Mesto za gradnju sadasnje fabrike dodelili su mu politicari, bez temeljne analize mogucih posledica za okolinu, zbog cega se svakodnevno gomilaju protesti gradjana i raznih institucija.