1. Home
  2. Vesti
  3. Smartovo zbogom SUS motorima
Smartovo zbogom SUS motorima
0

Smartovo zbogom SUS motorima

163
0
Podelite sa prijateljima:

Smart se oprašta od agregata sa unutrašnjim sagorevanjem sa modelom Final Collectors Edition. 

Kako sam naziv kaže, u pitanju je specijalno izdanje modela ForTwo. Smart je od nedavno odlučio da potpuno pređe na električne automobile, tako da je ovo ujedno i „zbogom“ SUS pogonskim jedinicama.

Poslednji izdanak je mala serija automobila od svega 21 primerka. Zašto baš ta brojka? Pa zato što se označava 21 godina postojanja ovog brenda. Kako bi i sam model bio dovoljno privlačan potencijalnim kupcima, Smart je za izgled zadužio čuvenog industrijskog dizajnera, inače našeg porekla, Konstantina Grčića.

Proizvodnja FCE 21 odigraće se uz pomoć Brabus, a Smart je najavio da će kompletna serija sići sa proizvodnih traka u avgustu. Nakon što ova ograničena serija automobila napusti fabriku, Smart u potpunosti prelazi na električne modele. Ponudu te marke posle avgusta ove godine činiće samo modeli ForTwo EQ i ForFour EQ.

Kako bi spasili potpuno propasti proizvođača mikroautomobila, Daimler je odlučio da proda 50% ove kompanije kineskom Geelyju. Kinezi su odmah prionuli na posao u pretvaranje Smarta u lidera kada je reč o električnim malim gradskim automobilima.

Geely i Daimler su već najavili da će Smart napustiti tržište Severne Amerike do kraja 2019. godine, te da će fokus biti na Evropi i Kini.

AutoRepublika 

(163)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments