1. Home
  2. Vesti
  3. Stiže novi kompaktni krosover marke Mitsubishi
Stiže novi kompaktni krosover marke Mitsubishi
7

Stiže novi kompaktni krosover marke Mitsubishi

351
7
Podelite sa prijateljima:

Ovaj automobil još nema ime, a njegova puna premijera će se održati tek 10. avgusta na Salonu automobila u Džakarti (Indonezija). Ali, Mitsubishi je požurio da objavi prve slike i podeli neke od karakteristika svog novog modela.

Na slikama je serijska verzija prošlogodišnjeg Mitsubishijevog koncepta XFC, a dizajn i proporcije su očuvani gotovo u originalnom obliku. Čak su i neki dekorativni elementi (na primer, „skale“ na dnu vrata) prešli sa koncepta na serijski automobil. Ali, krosover je i dalje sa uobičajenim retrovizorima i skromnijim točkovima (18 inča umesto 20 inča).

Po veličini, gotovo je analogni starom Mitsubishiju ASX, koji se proizvodio od 2010. godine. Dužina – 4.390 mm (sadašnji ASX je 25 mm kraći), širina – 1.810 mm (jedan prema jedan), visina – 1.660 mm (ASX je 30 mm niži). Tako da neće biti iznenađujuće ako novi krosover završi sa istim imenom. Ne treba se plašiti zabune sa evropskim modelom Mitsubishi ASX (Captureov blizanac): automobili će se prodavati na različitim tržištima, što znači da može da se desi da ne bude ponuđen u Evropi ili da mu promene ime.

Unutrašnjost serijskog krosovera još nije prikazana, a jedini detalj je prisustvo naprednog audio sistema Dynamic Sound Yamaha Premium. Ali postoje informacije o tehnici: automobil je opremljen motorom 1.5 (snaga nije naznačena), varijatorom (CVT) i samo pogonom na prednje točkove. Istovremeno, postoji nekoliko režima elektronike vožnje (Normal, Wet, Gravel, Mud) i pristojan razmak od tla: 222 mm prema podacima.

Glavno tržište za novi model biće jugoistočna Azija, gde brend Mitsubishi ima jaku poziciju. Krosoveri će se proizvoditi u Indoneziji (prvi ASX se tamo proizvedio do 2018. godine), početak prodaje u ovoj zemlji zakazan je za novembar.

AutoRepublika

(351)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Ne izgleda loše, mada i ako dođe kod nas cena će mu sigurno biti astronomska.

Matija

🙂 Komentar pocinjem sa „smeskom“! Oblikovanje ovog automobila dobio je izgleda neki mladi „talentovani“ dizajner koji je resio da vec u prvom zadatku pokaze sve sto zna! Ocigledna „zna“ puno – osim sta je to elegancija! On nijednu povrsinu nije ostavio na miru, svuda mora ponesto da se nalazi, tako da auto izgleda prenatrpan detaljima! Kada zanemarimo gomilu detalja, osnovna forma ostavlja neprijatno tezak vizuelni utisak: male staklene povrsine i masivno telo karoserije. Dalje, u celoj toj gomili detalja nema bas niceg novog i originalnog, svaki detalj je vec negde vidjen. Posebno je upadljiva slicnost prednjih svetlosnih grupa sa onima… Pročitaj više »

s mile

Iskreno verujem svemu što napišeš jer iza tebe stoji ogromno iskustvo.
ALI, meni je ovaj dizajn baš u fazonu Micubišija, i sasvim OK.

Matija

Postujem misljenje! Ovde je dizajn novopecenog startapa Leapmotorsa:

comment image

Ovakav dizajn ostace dugo svez i moderan. Medju nama, malo bih mu dodao „Vegete“ da mu pojaca aromu! 🙂

Bungi

Kad nacrtaš farove u bumerang formi, elegancija polako pakuje kofere a kad to izvedeš u 3 dimenzije kao dotični mladi gospodin, zabio si i poslednji ekser u mrtvački sanduk preminule elegancije.

Matija

Ubitacna definicija! Svaka cast! 🙂

Bungi

😊