1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat značajno redukuje gamu u Velikoj Britaniji
Fiat značajno redukuje gamu u Velikoj Britaniji
2

Fiat značajno redukuje gamu u Velikoj Britaniji

174
2
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka će bitno izmeniti svoj portfolio na Ostrvu. 

Fiat će od jula obustaviti proces naručivanja za sve SUS modele bez elektrifikacije u Velikoj Britaniji. Dakle, od sedmog meseca ove godine, kupci u toj zemlji moći će da naruče isključivo elektrifikovana vozila brenda iz Torina.

Dakle, svi agregati koji nemaju ispomoć nekog vida elektromotora biće ukinuti za anglosaksonske potrošače. „Ovo je ključni trenutak u našoj želji da obezbedimo pristupačna i održiva rešenja naše klijente“, navodi Greg Tejlor, šef Fiata za Veliku Britaniju.

Suštinski, Fiatovi mališani Panda i 500 ostaju bez popularnog 1,2-litarskog benzinskog motora. Umesto toga, biće dostupni samo sa 1,0-litarskim agregatom koji koristi sistem blagog hibrida.

Svi ostali modeli Fiata koji se nude u Velikoj Britaniji biće dostupni samo sa elektrifikovanim pogonskim sklopovima. Italijanski proizvođač ističe da će Tipo i 500X koristiti novi 1,5-litarski benzinac sa sistemom mikrohibrida, koji je u upotrebi i kod Alfinog Tonalea.

Čini se da je Fiatova gama u kontinentalnom delu Evrope (za sada) bezbedna što se tiče ovakvih naglih poteza povodom „seče knezova“ odnosno masovnog ukidanja pogonskih jedinica. No, sasvim je sigurno da će i u ovim predelima doći trenutak kada će ova marka značajno redukovati gamu SUS motora…

AutoRepublika 

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ovi nisu normalni … Izbacuju iz ponude i 1,6MJ, ali i 1,3T, koji je zavisno od modela u koji ide, trenutno dostupan sa 130 ks (6MT) i 150 ks (DCT). Totalno imbecilno. Ne mislim da je 1,5 MHEV DCT-7 loš, naprotiv, bolji je od ovih starijih, ali, on je „u finalu“ skuplji čak i od 1,6MJ ( pa licemerno zvuči ovaj izjava predstavnika Fiata: „Ovo je ključni trenutak u našoj želji da obezbedimo pristupačna i održiva rešenja naše klijente“ ). Sem toga, ja sam čuo da on tržišno faktički dosta kasni. Formalno ga ima „da se kupi“, ali, samo „na… Pročitaj više »

Ranko

Sad ko kupuje nov auto uzima samo šta ima u salonu,nema nikakve logike naručivati i čekati 1 godinu. Samo pitanje ovi blagi hibridi ima li logike kupovati