1. Home
  2. Vesti
  3. Direktor Renaulta takođe predviđa dug (su)život motora SUS
Direktor Renaulta takođe predviđa dug (su)život motora SUS
6

Direktor Renaulta takođe predviđa dug (su)život motora SUS

136
6
Podelite sa prijateljima:

Izvršni direktor francuskog proizvođača automobila Renaulta, Fabris Kamobliv je dao intervju novinarima redakcije poslovnog magazina čiji je primarni fokus na nama omiljenoj automobilskoj industriji. Njegove reči i izneti stavovi će u velikoj meri leći na srce onom delu publike koja se raduje da što duže može da sagoreva benzin i naftu u komorama motora.

Naime, Kamboliv navodi da će Renault i tokom naredne decenije nastaviti da nudi vozila pokretana sagorevanjem ugljovodoničnih jedinjenja i da će se linija ponuđenih četvorotočkaša sastojati, kako od električnih, tako i od konvencionalnih vozila. Njegov istup u ovom trenutku ima veću specifičnu težinu, imajući u vidu aktuelni zastoj u plasmanu baterijskih automobila.

Međutim, rukovodstvo Renaulta nije baš konzistentno u pretpostavkama, planovima i prognozama. Pre manje od dve godine smo slušali šefa cele grupacije koji je veoma entuzijstično pričao o baterijskim vozilima, predviđajući im veliki uzlet, doduše uz zrno ograde u odnosu na stopu prihvatanja istih od strane kupaca. On je već video kako Renault pre isteka dvadesetih godina ovog veka, u Evropi nudi samo električne automobile, ali se izgleda malo preračunao.

Zato sada Kamboliv izlazi u javnost naglašavajući kako će Renault stajati s obe noge čvrsto na zemlji, aludirajući na to da će stubovi buduće prodaje marke čiji logotip liči na primarni subjekt interesovanja ginekologa, biti vozila pokretana električnim i motorima SUS.

Posebno je zanimljivo to što Renault nije sam „ostao u ofsajdu“ s ovim stavom. Preračunao se i Mercedes-Benz, pa se nedavno pokajao, povlačeći proklamovanu ideju o ponudi vozila iz segmenta BEV, a koja bi do kraja ove decenije postala jedina s trokrakom zvezdom u evropskim maloprodajama. Jutros smo objavili i izveštaj u kom se navodi stav uprave Boscha, a koji je u harmoniji s ovde iznetom percepcijom Renaulta i Mercedesa.

AutoRepublika

(136)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Nekako mi se čini, sve što iz te EU dolazi sa velikim najavama, sve se ruši u roku 2-3 godine kao kula od karata… I u finansijskom, i vojnom, i ovom automobilskom, društvenom, poljoprivrednom i u svakom mogućem sektoru…
Šta rade ti njihovi planeri?

Matija

Jes tako, samo EU nikako da propadne! 🙂

Matija

Sef nemackog Boscha, Stefan Hartung, procenjuje da ce proces elektrifikcije potrajati 30 do 35 godina. Matija tvrdi 🙂 da 100%-na elektrifikacija nije moguca ni pozeljna – vrsta pogona ce se odredjivati prema nameni i katogoriji vozila.

s mile

100% ne postoji ni danas, imamo SUS, a imamo i konjske ili kravlje zaprege. Činjenica je da su se proizvođači navođeni političarima naglo zaneli, i da umesto da lagano osvajaju tehnologiju, i šire prednost EVa ponudili tržištu veoma skupe automobile sa velikom masom, i malom autonomijom.

Političari sada prete raznim potezima ( max 15god starost automobila ).

Laki

👍

Laki

👍