1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Dacia uvećava cene svakog meseca!
Dacia uvećava cene svakog meseca!

Dacia uvećava cene svakog meseca!

4.23K
29
Podelite sa prijateljima:

Iako su cene proizvoda rumunske marke Dacia već pretrpele povećanje početkom aprila, naknade koje kompanija traži za modele Jogger i Sprin će otići na gore za još po 600 evra, s početnim danima najlepšeg meseca u godini.

Kako razumemo, odnosno gledajući kako stvari teku kod Dacije, praksa uvećanja cena postaje mesečna navika. Nakon što su cene podignute u martu, pa onda i u aprilu, ići će ponovo na gore u maju, ako je za verovati informaciji koja je bila dostupna na sajtu „Losange1981“, kao članci foruma Worldscoop. Rasta cena će biti pošteđen Duster, dok kod Sandera samo verzija na gas koštati za 150 evra više, ako smo dobro razumeli navod. Bazična cena ovog modela će ostati na istom nivou od 10.790 evra.

Odluka o novom, majskom porastu cena će se najviše odraziti na kupce s idejom da prisvoje modele Spring i Jogger. Maleni električni automobil je već dobio za hiljadu evra višu cenu u aprilu, a sada će morati da ponese nalepnice sa još za 600 evra višom naknadom. Tako njegova početna cena dobacuje do 19.290 evra, dok je prilikom lansiranja koštao svega 16.990 evra. To se zbilo pre samo godinu dana!

Ovo će biti drugo povećanje cena i za popularni Jogger koji je u izložbeno-prodajne salone stigao u martu. Nakon što je pretrpeo korekciju cene u rasponu od 500 do 1.050 evra u aprilu, sada će poneti etikete sa još za 600 evra većom cenom. Odluka će se odraziti na celokupnu paletu Joggera, izuzev na bazičnu opciju koja će veštački zadržati nešto nižu cenu, kako bi se kupcu stvorila optička iluzija o povoljnoj kupovini. Dakle, uvodni Jogger postaje nedostupniji za 500 evra (umesto za 600 evra, kao kod ostalih modifikacija). Tako će on koštati 15.990, umesto dojučerašnjih 15.490 evra. Sveukupno, ovde se suočavamo s povećanjem cene od 6,6% u svega par nedelja.

Vi procenite da li se to Dacia naslađuje i teži da se super-okoristi od popularnosti svojih modela, ili je u grču zbog rasta cena sirovina, energenata i „svega živog“. Mi samo da napomenemo da se priča i navedene cene odnose na francusko tržište, ali ne treba bežati od sve povezanosti među evropskim tržištima. Svi smo mi deo jednog paketa i ne možemo pobeći od nedaća (ili apetita) koje pogađaju proizvođače u drugim državama Evrope, pa i sveta.

AutoRepublika

(4228)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

29 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Meni nije ništa manje interesantno da u Srbiji Sandero Stepway ne može da se kupi bez obavezne doplate ze boju, a može u besplatnoj boji npr. u Francuskoj, Nemačkoj, Engleskoj … Da li je moguće da su kupci u Francuskoj, Nemačkoj, Engleskoj i drugim zemljama Zapada tolika sirotinja, pa da njih tako socijalno ugrožene treba osloboditi obaveze doplate za metalik za Sandero Stepway, a da su srpski kupci Sandero Stepway-a bogataši pa da od njih treba uzeti još 420 i za boju? Pa tako najjeftiniji Sandero TCe 90 u Srbiji košta 14.410.Bez eventualnih parking senzora i slično, a sa dostupnih… Pročitaj više »

Slavko

Ne bas svaki, ali svaka 3 recimo. Za ostale mi vec tesko ispratiti, ali recimo Stepway Comfort je pocinjao prosle godine sa 11.990 ako se ne varam, sad je to 2k vise. Logan Essential ili kako se vec pise nema ni u ponudi, a Comfort je 1400 eura skuplji nego kad smo mi nas uzeli. Sto drug moron kaze, sad je must uzeti metalik boju, nema vise baznih paketa, i ako ima, postoje samo u cenovniku. Ako je za „utehu“, i drugi su poskupeli. Setimo se samo Fabije (za cca 11+ hiljada), Skale za 12.900, Kamiq za 14+ hiljada eura,… Pročitaj više »

Iznogud Časni

Kad vidim naslov, sjetim se seratora sa AR koji su jednom uvaženom senatoru pametovali da vlaško smeće neće dizati cijene. Jebote, kako vi ništa ne znate, to je čudo jedno.

Izmenjeno 1 godina pre od strane Iznogud Časni
M M

Tržište niveliše cene. Nije Dajčola skupa ako ima kupaca za svu ponuđenu robu. Šta više, ako nema robe na lageru, ako nastupi „nestašica“ treba cenu dići jošššš 🙂
Ja se sećam kad je Dajčola koštala 7 000 i skoro niko je nije kupovao. Kupovali ih špiclovi za pare, i niko drugi. Sad je postala „popularna“ u nekadašnjoj korisničkoj grupi Jugo – Lada – Golf 2…. i više se ne pita za cenu. „Kvalitetna “ roba 🙂

moron

A zašto ne možeš da zamisliš i da vlasnik neke starije oktavie mk3 sa nje predje na novu Dačiju? Možda želi nov, savremeniji automobil, a i jači motor ( recimo, vozio je 1,2 TSI sa 86 ks ), a svakako će dobiti istovremeno i mnogo bezbedniji automobil. Ta oktavija je NCAP-u testirana 2013. godine ( dobila 5 zvedzica ), kada i Sandero prethodne generacije ( 4 zvezdice ), pri čemu su testna lutka oktavie i sandera na testu bočnog udara vozila u banderu jednako prošle – obe imaju tamno braun grudni koš. Na testu iz 2021. Logan, Sandero i Jogger… Pročitaj više »

M M

Ja mislim da si se ovim samo našalio na moj račun. Inače nemam, objašnjenje

moron

Pa, i ti se često šališ, a ne stavljaš nikada smajlije, pa valjda mogu nekada i ja 😊

M M

Naravno.
Ako ozbiljno pitaš, računam da novi Sandero je na nivou mehaničke bezbenosti Clia 3, što i nije tako loše.

Dude

Gledam da kupim drugi auto.
Nisanio sam Sandero Stepway, ali sa ovim poslednjim poskupljenjima bolja mi je varijanta KIA Stonic za 14.999eur. Atmosferski motor, garancija 7 godina, manji pad vrednosti, zenama se vise svidja…a za skoro iste pare nece me zafrkavati da sam socijalni slucaj 🙂

BB

Meni se Stonic sviđa, ne znam zašto, možda upravo zbog odnosa uloženo/dobijeno…

Iznogud Časni

Ako povučem paralelu sa dudovim komentarom, Zato sto si p…hehe

Siniša

Jako je čudno navoditi atmosferski motor iz prošle generacije kao nekakvu prednost. Stonic je seksiji auto nego Stepway i to bi bilo to što se tiče prednosti.
Mada ako prelaziš više km i imaš 50+ kao ja još više te uzbuđuje prisustvo fabričkog TNG uređaja😁

TheStig

Stonic ima mnogo bolju i dopadljiviju unutrasnjost od Sandera (bolji materijali, veci ekran itd)

M M

Kako manji pad vrednosti?? Pa KIA kad izađe iz salona, pola već izgubila. To se ne prodaje, to se poklanja. I atmo motor u 2022? Da li??
Vidi neki Klio, to ti predlažem TCE. Koliko je para, ne znam ali tu je negde. Ili 208. Ili Jaris. E ova 3 ti drže cenu, baššš a bljih nema u B segmentu

Izmenjeno 1 godina pre od strane M M
BB

Kad se prodaje polovan gleda se da je što jednostavniji radi održavanja, performanse više nisu u prvom planu.

M M

Gore je naveo neko, kaže: „KIJA drži cenu“, to se podrazumeva cena polovnjaka u onosu na nov. Drugo, KIJA kao polovnjak za održavanje, pa još matora, je plač, a prodaja ne ide nikako.
Treće, prostije i jeftinije održavanje, od polovnog Klija skoro nema. A drži cenu, baš… A štop su ovi gore omašili, Sandero drži cenu baš dobro i lak se prodaje, što je čudno ali tako je.

Izmenjeno 1 godina pre od strane M M
TheStig

Ja ne znam na koje ti pijace automobila ideš i sta gledas?! Ni Kie ni Hyundai nisu uopste jeftini. Polovni Sportage-i, Tucsoni su izuzetno skupi kao polovnjaci a Ceed npr drzi cijenu bolje nego li Megane npr. Sandero drzi cijenu?Ja na koju Daciu u oglasima naletim to se trazi par hiljada za svaku. Jedino Duster mozes reci da ima neku vrijednost.

M M
moron

Taj što toliko ceni 6 godina starog megana 1,5 dci je „nadrogiran“ ( taman i da ima 100.000 km manje „na satu“ ) iako je onaj primerak zaista lepo opremljen. Prava perfekcija od opreme, kao da sam ga ja konfigurisao u to vreme za sebe (bez imalo šale).

Za te pare ti imaš i premiume 2,0 dizele tog godišta, još bolje opreme. „Iz uvoza“, kao i onaj megan.

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/19790009/volvo-v40-20d-burberry-n-o-v

M M

Mala je razlika kod polovnjaka kad se oprema razlikuje. To nije prioritet.
Vidiš, onaj Bosse u odličnom stanju je 13 000, a najgori krš skoro klot, je preko 10 000. Kad su bili novi, razlika u ceni je bila 7-8 000….

TheStig

E jest ti i dobar primjer. Porediš aktuelnu generaciju Megana i prošlu generaciju Ceed-a. Uz to kod Megana je najjači paket opreme GT line Bose dok je kod Ceed-a neki viši srednji paket. Dakle nije GT line (koji je postojao). Ima jedan kod Kramar-a, oko 100 000 ima na satu i zamisli cijena mu 16 000 EUR. Uz to ovo je karavan, za kojima je tražnja inače slabija. Drugo, Ovaj Megan je precjenjen i nikad za ove pare neće otići jer ima previše kilometara. Druže za 13 000 evra možeš kupiti automobile sa ispod 100 000 km u toj klasi.… Pročitaj više »

M M

Ja sam ti dao cene….. Megan 2016 da je lom i minimalna oprema, nema ispod 10 000, a KIJU da daš i 8000 (oglas može mescima stajati) neće je niko.
KIJU polovnu nije zdravo kupiti. Realna cena CEED-a, 2016, dobrog da ga prodaš ne može preko 7 000, i to da naleti neka naivčina

TheStig

Dao si cijene karavana koji nije pozeljan i srednju opremu i megana napucanog sa max opremom kojeg opet niko nece. Realna cijena tog Megana je 8000 mada ga opet nece niko kupiti.Dao sam i ja tebj cijene uporedivih artikala. Bez obzira na brend ne kupuju se polovnjaci preko 160 000 km. Sve sto je preslo 200 i preko to je za otpada.

M M

Ja sam ti rekao lepo da megan, lupan, loš, kllot, 2016, ide ko alva za 10 000.
CEED niko i ne prodaje, jer ne ide, nema ga u ponudi. Nude samo dileri, kojima je neko vratio – poklonio, pri zameni staro z anovo.
Mnogo je ovde ljudi puklo kupujući KIJA / HJU vozila. I to sad zbog krize se pordaje sve i svašta, jer nema robe…..

TheStig

Gdje ide? U tvom selu. Od francuza na cesti najviše je bilo c4, pa 308 pa tek onda megana. Zadnji je na listi od francuskih hb. Imam ja pred kucom maltene trgovca francuzima. Znas koji se najbolje prodaje? Klio. Zašto? Jer je jeftin. Megana kad ima na placu, oglasi ga 12 500 eur sa 160 000. Niko ga nece. Jer je niko toliko u glavu udaren da daje pare za tudji problem.

Izmenjeno 1 godina pre od strane TheStig
M M

Ja ti pričam za Srbiju, a ne za neko selo u bosanskoj pičkovini.
C4 je najgori francuz u C segmentu po kvalitetu i po enterijeru. Uopšte Citroen je najgori francuz.
Meni je ovo posao i hobi. Ako imaš malo razuma, kapiraj ovo.
U Bosni ide VW, Škoda. Tamo je zaostalost na jakom nivou i dalje.
Ne mrzima ja vozlo, ne podnosim budale

TheStig

Mjesto gdje Beograđani dolazi kamionima i autobusima zimi i ljeti mu pičkovina 😀 Pa nemojte ovamo da kupujete stanove onda haha. Druže, Srbija ima skoro 10 odsto nepismenih, a BiH 3 odsto. Nema veze kult VW veze sa zaostalošću već sa okupacijom.

Izmenjeno 1 godina pre od strane TheStig
M M

Dobro, sad sam saznao da je Bosna pismenija od Srbije…. Slično priče da je polovna KIJA vrednija, poželjnija i prodavanija od Megana

Izmenjeno 1 godina pre od strane M M
moron

To dosta zavisi od cenovne klase i preferencija kupca.