1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. AR detektiv: Toyotin svet dizela ili… Živ je Berlingo, umro nije …
AR detektiv: Toyotin svet dizela ili… Živ je Berlingo, umro nije …

AR detektiv: Toyotin svet dizela ili… Živ je Berlingo, umro nije …

364
8
Podelite sa prijateljima:

Svi se sećamo ne toliko davne tužne vesti iz „Stellantisa“ da klonovi Citroen Berlingo, Peugeot Rifter i Opel Combo više nisu dostupni sa SUS motorima, već da ih je moguće poručiti samo s električnim pogonskim sklopom. Priču o ovome smo objavili između Nove godine i Božića.

Srećom po one kojima se dopada ta forma vozila, i koji još uvek nisu spremni na prelazak na baterijske verzije, nemaju svi brendovi probleme u Evropi sa prosečnom flotnom emisijom koja je i dovela do gašenja ponude trija kombi vozila.

I prema onome što smo uspeli da vidimo na sajtovima Toyote za neke evropske zemlje, gde kao primer možemo navesti Sloveniju i Nemačku, kod njih je i dalje dostupan četvrti klon iz porodice Berlingo, a to je (samo preimenovan) model Toyota Proace City Verso. Ova modifikacija se i dalje nudi sa benzinskim motorom 1,2 T koji je poreklom iz nekadašnje grupacije PSA i koji isporučuje 110 ili 130 konjskih snaga, kao i sa turbodizel motorom istog porekla. Taj agregat iz jednoipolitarske zapremine izvlači od 102 do 130 konjskih snaga.

Podsetićemo da je Toyota još u oktobru 2017. godine najavila gašenje verzija koje kao energent koriste naftu, a koje se prodaju na teritoriji Starog kontinenta.

Na stranici čiji link ovde prilažemo, dajemo prikaz dostupnih verzija i cena vozila u Sloveniji (prema onome što sadrži cenovnik sa važnošću od aprila 2022.), uz napomenu da na sajtu domaćeg uvoznika nije dostupan ekvivalentan cenovnik.

AutoRepublika

(364)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Eto, ima nade za našeg dragog @BB-a 😊😊😊

BB

I za našeg dragog morona, koji je onomad mjerkao Riftera 😉.

moron

Gledam, Toyotin top paket opreme sa HDI 130 i 6MT je sada skuplji oko 5.000 evra ( ili oko 16% ) nego pre 2,5 godine kada sam dobio ponudu za „mog“ nesudjenog top Riftera 😊

BB

Koliko je to u apsolutnom iznosu?

moron

Kod Toyote, top verzija njenog „Berlinga“ (paket VIP ) je baš napucana opremom ( ima i panoramu) u odnosu na bogatsvo opreme top verzije Riftera u vreme kada sam ga ja merkao, krajem 2019 ( top verzija se tada zvala GT Line ). Toyotin „VIP“ HDI 130 MT6 je ispod 32 hiljade, ali, kod Toyote uvek ima i neki „popust“, jer su im cene uvek malo „fejk“. Elem, kada sam ja „merkao“ Riftera, HDI 130 MT6 GT Line je „sa popustom“ bio „samo“ 22.190. Bez opcionala. A ono opcionala koje sam ja bio „nabacio“ je bilo još 3.140 i to,… Pročitaj više »

moron

Sada je i kod ovog modela HDI 102 uparen sa 6MT.
Pozdravljam promenu.

Iznogud Časni

Svi ćete vi u Fiat po doblo dizel, da vam bude – doblo. Doblo jutlo.

moron

Sada kada „ima veze“ i kod uvoznika Toyote za Francusku, možda bi naš gospodin Rajković mogao uzeti na test i ovu „svetu kravu“ 🙂