1. Home
  2. Vesti
  3. Dodatnih pet hiljada dolara za manuelni menjač kod Acure Integre
Dodatnih pet hiljada dolara za manuelni menjač kod Acure Integre
2

Dodatnih pet hiljada dolara za manuelni menjač kod Acure Integre

244
2
Podelite sa prijateljima:

Možda se sećate perioda kada, ako ste bili na budžetu i želili novi automobil, obično biste birali onaj sa dvoje ili troje vrata i manualenim menjačem. Takva konfiguracija je bila najpovoljnija, barem u Sjedinjenim Američkim Državama gde je verzija sa četvoro ili petoro vrata obično koštala oko tri hiljade dolara više, dok je automatski menjač bio hiljadu „zelembaća“ skuplji. Ali, danas su naravno neka druga vremena.

Pristupačni heč sa troje vrata ili kupe više ne postoji, a u onim retkim situacijama gde uopšte možete pronaći manuelni menjač, moraćete debelo da doplatite za njega. Uzmimo na primer novu Acuru Integru.

Stigla je na tržište pomalo iznenađujeće i to baš u vreme kada se kupci okreću krosoverima i terencima, pa nam nije najjasnije šta je tačno prolazilo kroz glavu japanskom proizvođaču vozila. Posebno nas je šokirala najava da će koštati „oko 30 hiljada američkih dolara“ i Acura je zaista ispoštovala obećanje. Bazna cena iznosi 31.895 dolara, a za navedenu sumu kupac dobija 1,5-litarski turbobenzinac sa 200 konjskih snaga i CVT menjač.

Ali, ukoliko želite šestostepeni manuelni menjač, onda morate da se odlučite za paket opreme nazvan A-Spec w/ Technology Package koji će vas koštati 36.895 najmanjih zelenih novčanica. Radi poređenja, Honda Civic Si na kojem je Integra zasnovana košta 28.315 „zelembaća“, a pored razlike u opremi, spomenućeno da je Acurina verzija nudi samo kao heč sa petoro vrata dok se Civic Si može naručiti kao limuzina.

Premijum divizija će vam reći da vlasnici dobijaju „besplatno“ održavanje tokom prve dve godine ili u trajanju od 38.400 kilometara, zavisno šta pre istekne. Naravno, ništa u životu nije besplatno pa tako i ovo već su troškovi održavanja jednostavno „uglavljeni“ u cenu vozila.

Dok brojka svakako nije pristupačna kao što je to bio slučaj kod originalne Integre, ipak moramo da spomenemo da je ovaj heč jedini automobil u klasi na tržištu „preko bare“ koji se uopšte nudi s manuelnim menjačem kao opcijom. Nemački rivali kao što su Mercedes CLA Klasa, BMW Serija 2 Gran Coupe i Audi A3 su odavno penzionisali opciju sa trećom papučicom.

Ali, takođe moramo da kažemo da veća i moćnija Acura TLX košta tek nešto više sa cenom od 39.545 dolara kao i da se prethodna generacija hot heča zvanog Civic Type R prodavala za 38.910 „zelembaća“. Ne sumnjamo da će Integra sa manuelnim menjačem privući određeni broj kupaca, ali odgovor na pitanje da li će to biti dovoljno da održi takvu opciju u životu, će svakako pokazati vreme.

AutoRepublika

(244)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kod njih je civic Type R 10. generacije zaista bio povoljan u odnosu na Acuru 6MT iz teksta.

Lazar

Budimo iskreni , Integra je Civic na stereoidima … TLX je jedan potpuno drugačiji svet gde su sve lestvice podignute na znanto veću visinu.

To je svet u kome su na primer BMW 3 , Audi A4 itd.
Realno se TLX ne može kupiti za te navedene novce , znam iz drugog lica jednine jer kolega sa posla pokušava da ga kupi i ispod 42.500 i Technolgy paketa nema ničega spremnog za isporuku.