1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi problemi za električni Renault Megane
Prvi problemi za električni Renault Megane
1

Prvi problemi za električni Renault Megane

1.14K
1
Podelite sa prijateljima:

Još jedan EV model postaje žrtva nedostatka komponenti za proizvodnju. 

Renault je zbog hronične nestašice delova primoran da pauzira rad nekoliko fabrika. Jedna od njih je i ona u Duaiju, gde se inače vrši montaža novog i dugoočekivanog električnog Meganea. Ovo je posebno veliki problem za francusku marku, jer je pomenuti baterijski krosover jedan od stubova plana za transformaciju Renaulta koji je izneo novi izvršni direktor te kompanije – Luka de Meo.

Pogon u Duaiju pauziraće sa radom od 14. do 25. aprila, a nakon toga bi trebalo da se vrate normalnom funkcionisanju. Primarni razlog za obustavu rada jeste nedostatak poluprovodnika i mikročipova.

Ipak, u Renaultu navode da će se prve isporuke obaviti po dosadašnjem planu, odnosno da neće biti kašnjenja. Tako bi prvi primerci trebalo da dođu do novih vlasnika u Francuskoj tokom sledećeg meseca, dok će u ostatku Evrope jedinice početi da pristižu od juna.

Naš kolega Perica Rajković već je imao priliku da se upozna sa električnim Meganeom. Njegove utiske o najnovijem izdanju čuvenog modela možete pronaći na sledećem linku. 

AutoRepublika 

(1143)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Ih, ja mislio zapalio se dildo, kad ono…čipovi.