1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat optužen za varanje u vezi sa emisijom štetnih gasova u Francuskoj
Fiat optužen za varanje u vezi sa emisijom štetnih gasova u Francuskoj
3

Fiat optužen za varanje u vezi sa emisijom štetnih gasova u Francuskoj

364
3
Podelite sa prijateljima:

Francuske vlasti rešile su da se obračunaju sa prevrtljivom automobilskom industrijom.

Posle Citroena, Peugeota, Volkswagena i Renaulta, i italijanski proizvođač optužen je da je lažirao podatke u vezi sa emisijom štetnih gasova kod svojih vozila. Zapravo ne radi se samo o Fiatu, već o čitavoj nekadašnjoj FCA alijansi.

“Bez uređaja koji privremeno smanjuju emisiju azotnih oksida, vozila FCA alijanse ne bi mogla da prođu tadašnje regulatorne norme, ovde je reč o tipičnoj prevari”, stoji u saopštenju predstavnika udruženja građana koja smatraju da su oštećena ovim tzv. uređajima.

Ostaje da se tačno vidi o čemu se radi, mada je najverovatnije da je i ovde po sredi “lažljivi” softver, kakav je koristila i velika većina ostalih optuženih proizvođača.

Iz pres odeljenja Fiata i Stellantisa stižu najave da će se žestoko braniti na sudu i da se neće predati. Pored ovakvih pompeznih izjava mogu se pročitati i vesti iz italijanskih medija dobro povezanih sa brendom iz Torina.

Tamo se može videti nešto drugačiji narativ, te da oni očekuju da se Fiat i ostali nagode sa francuskim tužiocima, jer im se smeše vrlo velike finansijske kazne ukoliko izgube sudski proces. Šta više, neki navode da bi takav ishod mogao koštati bivši FCA odnosno današnji Stellantis čak 9,5 milijardi evra!

AutoRepublika

(364)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ne daj se Fiatu … Lažu dušmani …
Naše su misli uz tebe 😀

don

Tako je!!!! Čuj udruženje građana….btw, izgleda da je Bosch taj koji svima dostavlja sve…mada sumnjam na prevaru Fiata, poznato je da su vw motori uvijek bili u stvarnosti jači od fabrickih deklariranih vrijednosti…btw, talijani pa da varaju…ne ide to 🤪🤪🤪🤪😂😂😂😂

Izmenjeno 2 godine pre od strane don
TheStig

Šta se pravite ludi 😂Znate kako se kaže…Latini stare varalice 🤣