1. Home
  2. Vesti
  3. Na isporuku Porschea Taycana čekaće se duže od godinu dana
Na isporuku Porschea Taycana čekaće se duže od godinu dana
0

Na isporuku Porschea Taycana čekaće se duže od godinu dana

118
0
Podelite sa prijateljima:

Nema kraja mukama automobilske industrije… 

Rat u Ukrajini doveo je do novih problema u lancu snabdevanja kompanija, a ogroman skok cena sirovina dovodi i do povećanja cena električnih četvorotočkaša. Porsche je do sada uspevao da sa velikim uspehom plovi kroz nemirne vode automobilske krize na globalnom planu, ali ga nedaće tek stižu.

Nemačka marka ima problema da pronađe dovoljan broj mikročipova za proizvodnju, pogotovo EV aduta Taycana. Prema poslednjim informacijama koje stižu iz nemačkih stručnih medija, u većem delu Evrope će kupci na isporuku Taycana morati da čekaju i duže od godinu dana!

To bi moglo da ugrozi poprilično dobru prodaju ovog modela, jer bi izuzetno dug period isporuke četvorotočkaša mogao lako da odvrati potrošače od kupovine. U Porscheu pokušavaju da pronađu rešenje kroz akviziciju više mikročipova, ali problem je što nemaju gde da ih nabave.

Inače, Taycan je imao odličan početak godine. U prvih nekoliko meseci dostavljeno je gotovo 9.500 komada, što je impresivno u poređenju sa Panamerom (7.735), a Taycan je nadmašio i ikonu Porschea, 911-icu koja je upisala 9.327 registracija.

AutoRepublika 

(118)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments