1. Home
  2. Prezentacije
  3. Premijera: Stigao je restilizovani BMW X7 (GALERIJA)
Premijera: Stigao je restilizovani BMW X7 (GALERIJA)
18

Premijera: Stigao je restilizovani BMW X7 (GALERIJA)

1.69K
18
Podelite sa prijateljima:

Ako ste mislili da X7 ne može izgledati ružnije i rogobatnije, prevarili ste se…  

Verovatno niko nije verovao da ćemo u dogledno vreme iznova videti BMW sa dvodelnom svetlosnom grupom na anfasu, pa se došlo i do toga, sve u maniru Citroena i azijskih brendova. Posle nekoliko godina postojanja na tržištu, došlo je vreme za zatezanje bora kod modela X7, perjanice SUV game bavarske marke.

Dakle, najveće izmene odigrale su se na anfasu i, naravno, radi se o pomenutim farovima. Šta više, BMW navodi da će ovakav tip svetlosne grupe naći primenu i kod drugih prestižnijih modela te kuće – odnosno da će ih dobiti i naredna limuzina Serije 7. Vidimo da su Bavarci blago izmenili i rešetku, kao i prednji odbojnik.

Predstavnici nemačke marke ističu da su obogatili paletu boja za 14 novih nijansi, kao i da je ovo prvi serijski BMW koji ima pravo na bizarno velike točkove od 23 cola. Osim njih, u ponudi su i naplaci prečnika 22, odnosno 21 inč.

Što se tiče motorizacije, i ovde je bilo određenih promena. BMW je uveo u igru svoju novu familiju rednih šestaka, kako benzinskih tako i dizelaša. Svi agregati u ponudi imaju ispomoć sistema blagog hibrida od 48 V. Tu je i dalje i twin-turbo V8 pogonska jedinica, koji je takođe dobio sistem od 48V.

Na vrhu ponude je sada M60i, umesto nekadašnjeg M50i. Ovakav SUV sa V8 motorom u stanju je da obavi sprint do „stotke“ za samo 4,7 s i dostigne elektronski limitiranu maksimalnu brzinu od 250 km/h.

BMW je uneo promene i u enterijer. Ubačen je i8 informativno-zabavni sistem koji podrazumeva dualni set displeja, jedan od 12,3 inča koji tumači ulogu instrumentalne table, i drugi dijagonale od 14,9 cola kojim se upravlja info-zabavnim setom u vozilu. Ujedno ovo je prvi put da pomenuti i8 info sistem stiže u neki SUS model, do sada su ga imali samo i4 i iX.

X7 i dalje ima opciju da bude šestosed, ili sedmosed. BMW je obogatio ponudu tapacira i presvlaka za sedišta, a navode da imaju i posebnu opciju za one koji su vegani.

Bavarski proizvođač potvrdio je da će se X7 i dalje proizvoditi u Spartanburgu u SAD, te da će prvi primerci restilizovanog SUV-a za evropske kupce stići tokom leta tekuće godine.

AutoRepublika 

(1694)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

18 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

https://autorepublika.com/2020/12/08/genesis-otkrio-detalje-o-suv-u-gv70-galerija/
Lijepo su iz bmw ukrali dizajn….još će se i multipla buniti 🤪

Mustang

GV70 izgleda atraktivno u odnosu na ovo čudo

Iznogud Časni

Dobar je ovaj, sjeti se prvih bmw X, to se gledat nije moglo. Ovdje sam više aludirao na farove

TheStig

Mogu li da povratim?🤮

Rikošet

Domagoj Đukec je najbolji dizajner Mercedesa i Audija od kada postoji BMW…

Iznogud Časni

Hehehe👍 kupcima to ne smeta. Ovo će u Kini i u USA da ide ko halva.

Matija

Ovakav „auto“ je sasvim izvan mog licnog i profesionalnog interesovanja. Na prvi pogled pitao sam se: „zasto nema gusenice?“ Po dimenzijama i izgledu i nije auto – nalazi se negde izmedju SUV i manjeg autobusa. Nekoliko podataka: – duzina: 5,15 m – ovo je vec uobicajena mera u gornjoj klasi; – sirina: oko 2,0 m – i ovo je vec uobicajeno; – visina: 1,82 m – e, ova visina ga izbacuje iz oblasti automobila; – rastojanje osovina: 3,10 m – takodje uobicajeno; – tockovi: napred 275/35 R23, nazad 315/30 R23 – 23 cola su rekord! – tezina: 2.435 – 2.545… Pročitaj više »

Laki

Nebi se osjećao prijatno da moram nešto ovako voziti !!!

Kitttelj

Picasso ti li si?

Matija

Nije Picasso vec Domagoj Dukec, Hrvat, sef dizajna u BMWu.

Rikošet

C4 Picasso 🙂

moron

Kakav sve danas dizajn nudi BMW na nekim svojim modelima, meni je ovo skroz korektno.

TheStig

Ima lice čovjek sa velikim nosem i brkovima 😂🤣

Iznogud Časni

Ovo je temelj za buduće ostale serije, najveća babuška.

Milan

Vise se ne zna da li je C4,Kona,Tuscon…….

Zsphere

BMW je predstavio angel eyes negdje 2001. mislim da je to prvi automobil sa dodatnim dizajnom na farovima mada to još nije bio led nego halo ali svejedno to je bilo nešto sasvim novo i originalno. Trebalo je proci jos 6-7 godina da audi predstavi na b8 dodatne led sijalice uz farove takodje veoma uspjesno i zanimljivo rjesenje. Benz se našao zatečen te je na restilizovanoj w 204 tek negdje 2011 dodao led dnevna svjetla ali – u braniku. Za tako ozbiljne brendove je bilo ispod časti da toliko iskopiraju jedni druge pa su eto da ih ne smjeste bas… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane Zsphere
Matija

Ova crna rupa su farovi?! Da nisi rekao ne bi ih ni primetio!

Laki

Nigdje cajgera nego „DS“ grafika jezivo.