1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen Nissan Pathfinder Rock Creek
Predstavljen Nissan Pathfinder Rock Creek
1

Predstavljen Nissan Pathfinder Rock Creek

344
1
Podelite sa prijateljima:

Nissan je pripremio skromnu premijeru za Salon automobila u Njujorku. Debitovao je krosover Pathfinder Rock Creek, koji je kao takav nastao prilagođavanjem za potrebe eksploatacije u prirodi. Naravno, Patfinder nije postao rasni, pravi terenac, ali su njegove vanterenske mogućnosti svakako osnažene, a to je postignuto uvećanjem klirensa za 16 milimetara. Dodatno, instalirane su i gume A / T, baš kao i trajniji amortizeri.

Jedini dostupan benzinski motor predviđen za instalaciju u ovom automobilu, V6 jedinica zapremine 3,5 litara je simbolično osnažena sa standardnih 288 konjskih snaga i 351 njutn metrom obrtnog momenta (prema američkim specifikacijama) na 299 „konja“ i 366 Nm.

Atmosferski agregat je ostao ukombinovan s devetostepenim agregatom, a i integralni pogon je ostao neizmenjen, iako je američki Pathfinder, u osnovi model s prednjim pogonom, što znači da se za prenos snage 4×4 mora dublje zavući ruka u džep.

Verzija Rock Creek se sa spoljne strane razlikuje u odnosu na bazični krosover po drugačijem odbojniku, originalnoj rešetki hladnjaka, crnim detaljima na karoseriji umesto bazičnih „hromiranih“, kao i po specijalno dizajniranim točkovima koji integrišu felne prečnika 18 inča.

Umesto krovnih nosača je postavljen čelični nosač tereta koji je dovoljno krut da ponese stotinu kilograma težak tovar. Pride, u unutrašnjosti su štepovi na sedištima izvedeni uz narandžasti konac uptrebljen za štep, dok standardna oprema uključuje i zasebna sedišta koja su veoma komforna.

Krosoveri s oznakom Nissan Pathfinder Rock Creek će biti stavljeni u prodaju na američkom tržištu, negde tokom leta koje je pred nama. Cena je još uvek u sferi nepoznanice, ali ostale verzije se prometuju po cenama koje su u rasponu od 34 do 49 hiljada dolara.

AutoRepublika

(344)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Korektno izgleda. A ni specifikacije nisu loše.