1. Home
  2. Prezentacije
  3. Geely skinuo deo vela sa luksuznog minivena po imenu LEVC L380
Geely skinuo deo vela sa luksuznog minivena po imenu LEVC L380
1

Geely skinuo deo vela sa luksuznog minivena po imenu LEVC L380

137
1
Podelite sa prijateljima:

LEVC je britanska (čitaj: kineska) kompanija London Electric Vehicle Company, koju je osnovao holding Geely 2013. godine, ranije poznata kao London Taxi Company.

Do nedavno, LEVC je bio proizvođač plug-in hibridnih taksija TX i kombija VN5, koristeći Volvoove komponente i sklopove u svom dizajnu. LEVC TX i LEVC VN5 se prodaju uglavnom u Velikoj Britaniji, iako postoje verzije sa volanom na levoj strani za kontinentalnu Evropu i neke azijske zemlje.

Početkom prošle godine menadžment Geelyja odlučio je da LEVC pretvori u veliki globalni komercijalni brend sa širokim spektrom modela. Za glavnu porodicu kombija i minivenova LEVC-a razvijena je modularna platforma SOA (Space Oriented Architecture) koja koristi neke elemente platforme SEA, dobro poznate sa putničkih modela holdinga.

Prvi serijski model LEVC-a na SOA biće veliki miniven L380, koji može da primi do 8 ljudi, premijerno je juče u Kini predstavljen.

Premijera koja je održana ima delimični status, jer kako to obično biva, cene za LEVC L380 još nisu objavljene, a svi tehnički detalji još nisu dostupni. Ali unutrašnjost najluksuznije verzije minivena sa 6 sedišta je detaljno prikazana.

Ukupna dužina L380 jeste 5.316 mm, širina 1.998 mm, visina 1.940 mm, međuosovinsko rastojanje 3.185 mm. Prednje vešanje je tipa opruge Mekferson, zadnje ogibljenje je pneumatsko višestruko.

Osnovna verzija minivena ima jedan elektromotor na zadnjoj osovini, njegova maksimalna snaga je 272 KS i 343 Nm. Maksimalna ukupna snaga verzije sa dva motora sa pogonom na sve točkove je 544 KS i 686 Nm. Kapacitet baterije koju proizvodi CATL je 116 ili 140 kWh, domet još nije objavljen.

Luksuzna verzija sa 6 sedišta ima panoramski providni krov površine 2,18 „kvadrata“ i moćan Yamahin audio sistem. Sedišta u drugom i trećem redu postavljena su na zajedničke uzdužne šine dužine 1,9 m; ova sedišta se mogu pomerati napred-nazad i tako prilagoditi konfiguraciju unutrašnjosti.

Najvažnija sedišta su u drugom redu: opremljena su individualnim monitorima za zabavu (prikačeni za naslone prednjih sedišta) i servisnim ekranima u naslonima za ruke, preko kojih mogu da se kontrolišu funkcije grejanja, ventilacije, masaže i drugih pogodnosti. .

Sedišta u drugom i trećem redu opremljena su naslonima za noge i širokim spektrom podešavanja, što omogućava da se postigne ležeći položaj za spavanje. Generalno, nivo udobnosti na putničkim sedištima LEVC-a L380, kako tvrde konstruktori, odgovara prvoj klasi aviona Airbus A380. Spoljašnji dizajn i ime novog minivena takođe jasno nagoveštavaju sličnosti sa Airbusom A380, što se vidi na slici ispod.

Glavni konkurenti L380 u Kini očigledno će biti aerodinamički fokusirani električni monovolumeni Li Mega i Xpeng Ks9, kao i veoma udobni Zeekr 009.

AutoRepublika

(137)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Moj prvi utisak: „pazi, Multipla porasla!“
Veliki ven, solidan i luksuzan, ali ne donosi nista novo u konceptu gradnje ovog tipa vozila.