1. Home
  2. Vesti
  3. Bliži se premijera osveženih krosovera zvanih Kia Telluride i Hyundai Palisade
Bliži se premijera osveženih krosovera zvanih Kia Telluride i Hyundai Palisade
1

Bliži se premijera osveženih krosovera zvanih Kia Telluride i Hyundai Palisade

133
1
Podelite sa prijateljima:

Iz grupacije okupljene oko patronske marke Hyundai, stižu vesti o bliskoj premijeri restilizovanih verzija krosovera s oznakama Hyundai Palisade, i njegovog najbližeg rođaka, SUV modela s reda sedišta Kije Telluride.

Njihov debi nije bio jednovremen već su nastupili s par meseci razlike, ali će zato u istom momentu, tačnije 13. aprila na Salonu automobila u Njujorku, duet doživeti prezentaciju modernizovanih verzija. Istini za volju, nasuprot modelu Palisade, Kijin Telluride je praktično nepoznat model mimo teritorije Severne Amerike, a Kia ove krosovere proizvodi samo u Sjedinjenim Američkim Državama, pa se u ponudi uopšte i ne nalaza modifikacije koje pod haubom skrivaju „naftaricu“.

Sudeći po objavljenim tizerima, Kia Telluride će zadržati prepoznatljiv stil, ali će dobiti i nove branike kao i preoblikovanu rešetku hladnjaka. Pride, matrica dnevnih svetala će biti izmenjena pa će se pojaviti uspravne trake umesto aktuelnih pravougaonih kontura.

Ali, najavljeno je da najveće promene pogađaju enterijer pa će tako biti objedinjeni instrumentacioni panel i displej multimedijalnog sistema. Kako će to delovati možete da osmotrite i na gornjoj ilustraciji. Naposletku, mudro je očekivati i „off-road“ verziju Kije koja će nositi indeks Telluride X Pro.

Avaj, o ovoj i ostalim verzijama zanimljivog krosovera, kao i o tehničkim specifikacijama istog, moraćemo da pričekamo još samo koji dan.

Kako rekosmo, u jesen 2018. godine je predstavljen Hyundaijev model Palisade i nije ni čudo što je restilizacija već odrađena, samo što mi još ne videsmo novajliju umivenog lica. Kog su tipa glavne promene koje je donelo zatezanje bora, najbolje se vidi na osnovu dva objavljena tizera. Tako saznadosmo da će Palisade dobiti novu njušku s drugačijom tehnologijom rasvete, iako će biti zadržana dvodelna šema s tri uspravne sekcije uspravnih dnevnih svetala. Pride, umesto stilizovanog štita na rešetki hladnjaka, videćemo pravougaonu masku s velikim ćelijama.

Levo je verzija pre restilizacije, dok je desno ona zategnutih bora

Zasigurno će biti izmenjen i izgled putničke kabine s tri reda za sedenje. Ipak, detaljima još uvek ne raspolažemo, mada možemo osnovano pretpostaviti da će se pod haubom naći jedinica koja će zameniti onu od livenog gvožđa 2.2 CRDi s poznatih 200 „grla“. Nova će posedovati aluminijumski blok motora, a poznata nam je iz više kompaktnih modela Hyundaija i Kije.

Što se benzinskih alternativa tiče, sada Palisade, zavisno od tržišta, računa na atmosferski V6 3.5 MPI (249 do 277 konjskih snaga) ili V6 3.8 GDI (295 konjskih snaga). I ovde nas par dana deli od punih saznanja. Strpljen – spašen!

AutoRepublika

(133)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Joj,kuku lele🤢