1. Home
  2. Vesti
  3. BMW i3 postaje krosover?
BMW i3 postaje krosover?
0

BMW i3 postaje krosover?

206
0
Podelite sa prijateljima:

Nije tajna da uprkos tome što i3 ima odličnu prodaju u nekolicini evropskih zemalja, ovaj model nije zadovoljio tržišna očekivanja BMW-a.

Britanski Car Magazine tvrdi da će BMW u narednom period potpuno ukinuti i3, dok će na njegovo mesto doći model iX1, koji će preuzeti određene vizuelne karakteristike od aktuelnog i3. I upravo u ovom trenutku kreće velika zbrka sa budućim i trenutnim nazivima modela iz Minhena.

Naime aktuelni i3 će gotovo sigurno u penziju, a naslednik će biti mali SUV, odnosno električna varijanta modela X1 pod nazivom iX1. Sa druge strane, naziv “i3” ne ide u penziju već će se koristiti za označavanje električne verzije serije 3. Električna “trojka” očekuje se na tržištu 2022. godine, kao i iX1, dok će 2023. godine na tržište stići model i5 odnosno SUV koji će se veličinom pozicionirati između X3 i X5.

BMW je već pravno zaštitio sve nazive od i1 do i9, kao i od iX1 do iX9, očigledno pripremajući pravu navalu električnih automobila. U međuvremenu, do kraja aktuelne decenije bavarski brend mahom će se fokusirati na plug-in hibridne modele koji imaju daleko bolji tržišni uspeh u ovom trenutku od automobila pokretanih električnom energijom.

(206)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments