1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen grupa beleži veliki rast prodaje električnih automobila
Volkswagen grupa beleži veliki rast prodaje električnih automobila
0

Volkswagen grupa beleži veliki rast prodaje električnih automobila

254
0
Podelite sa prijateljima:

Kompanija okupljena oko Volkswagena je ozbiljno investirala u elektrifikaciju što se vraća kroz sve veću prodaju električnih modela.

Volkswagen grupa je u prvom polugođu prodala više od 342.000 baterijskih vozila. Od toga je na električne četvorotočkaše otpalo 170.939 jedinica, dok su plug-in hibridi učestvovali sa 171.300 primeraka.

Kristijan Dalhajm, šef VW-a za prodaju, istakao je da su zadati ciljevi za tek okončano polugodište potpuno ispunjeni. “Nastavljamo sa globalnom električnom ofanzivom. Ove godine ćemo prodati oko milion elektrifikovanih vozila i sigurni smo da ćemo ispuniti zahteve u vezi sa flotnom emisijom štetnih gasova u Evropi”, naveo je Dalhajm.

Matični Volkswagen predvodio je grupaciju kada je reč o isporukama električnih automobila. Proizvođač iz Volfzburga indeksirao je tokom perioda od januara do juna 2021. godine 92.859 registracija ovakvih vozila.

Slede ga Audi (32.775) i Porsche (19.882). Velikoserijske marke Škoda i Seat dodale su po još 17.697 i 6.172 prodata električna automobila.

Najpopularniji EV iz Volkswagen grupe tokom prvog polugođa bio je VW ID.4 sa 37.292 isporučena komada. Na drugoj poziciji je VW ID.3 uz 31.177 dostavljenih jedinica, dok je na trećem mestu završio Audi e-tron.

Audijev EV stigao je do 25.794 nova vlasnika. Četvrtoplasirani je Porscheov Taycan sa 19.822 prodata automobila, dok je na petoj poziciji završio Volkswagen e-up uz 17.890 isporuka. Interesantno je da je Volkswagenov mališan ubedljivo najpopularniji EV u Nemačkoj, gde je završilo više od 15.000 primeraka tokom prvih šest meseci ove godine.

AutoRepublika

(254)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments