1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Peugeot 4008 kao rival Renaulta Arcana
Peugeot 4008 kao rival Renaulta Arcana
8

Peugeot 4008 kao rival Renaulta Arcana

4.11K
8
Podelite sa prijateljima:

Francuska kompanija priprema novi model i on će doći u formi kupeolikog krosovera. Pre desetak dana smo pisali najavu na temu limuzine Peugeota s indeksom 408. Kako smo mi videli špijunske fotografije novajlije u razvoju, tako su to isto bili u prilici i novinari ruskih Kolesa, pa su po običaju doneli zanimljiv render.

Iako sam naziv krosovera koji iščekujemo nije zvanično potvrđen, mnogi specijalizovani mediji sugerišu da će mu biti dodeljen indeks 4008. U isto vreme, to je ime koje koristi i kineski krosover koji je ništa drugo nego tamošnjem tržištu prilagođen evropski 3008. Što se tiče budućeg noviteta, razlikovaće se značajno od ostalih aduta galskog brenda, barem što se tiče stila spoljašnosti.

Model će oživeti originalnu karoseruju liftbeka, nalik onima koje već vidimo na modelima Renault Arcana i Geely Tugella, koji su inače dobro poznati ljubiteljima automobila, posebno prvonavedeni.

Na osnovu špijunskih fotografija se da zaključiti da će novajlija imati na renderu prikazane proporcije, ali uz značajno izdašniji klirens u odnosu na putničke automobile. Prednji deo vozila bi bio stilizovan u skladu s korporativnim identitetom lavića, što podrazumeva široku masku hladnjaka, vodoravno postavljene farove koji se vizuelno stapaju s rešetkom, kao i uspravne LED trake u obliku očnjaka. Njihova funkcija se tiče rada dnevnih svetala.

Onaj ko kompjutersku animaciju Peugeotovog novog pulena posmatra s boka primetiće liniju prozora koja je „ispolomljena“, što je takođe i zaštitni znak aktuelnog dvojca s oznakama 3008/4008. Uski farovi će zasigurno biti izvedeni u fazonu koji promoviše najsvežiji francuski lepotan, hečbek i karavan s nalepnicom na kojoj piše 308.

Krosover o kom pričamo će biti postavljen na platformu EMP2 (Efficient Modular Platform), a na njoj već počiva nova 308-ica, kao i taze generacija bratskog Opela Astre. Ubeđeni smo da će novi kupe s povišenom pozicijom sedenja naslediti i hibridni pogonski sklop koja je implementiran kod grupacije Stellantis, a koji proizvodi 225 konjskih snaga. Pogonski točkovi su u tom izvođenju prednji, dok je menjačka kutija osmostepena i automatska.

Premijera noviteta će biti organizovana u nekom kasnijem trenutku ove godine. Na kraju da vas podsetimo na još jedan render ovog modela koji je pripremljen krajem prošle godine.

AutoRepublika

(4108)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Da Bog da ih sve crna zemlja progutala …

TheStig

Hahaha zvučiš ozlojeđeno.😅Peki će nas uvjeriti kako je to dobro vozilo, a Iznogud će da nam otvara oči. 😆

moron

Ne da sam ozlojedjen, već bukvalno BESAN KAO BESAN PAS …
I onda se neko čudi što je ipak poštujem Dačiju. Pa, ako ništa drugo, „Sandero LWB“ (koja verzija nosi poseban trgovački naziv Jogger) nema padajuću liniju krova …

TheStig

Polako…Dacia je tek brend u povoju. Oni sad prave bazična vozila. Vidjećeš kad Daster postane kupeoliki SUV 😁

Renault Terminator

Iz tvojih usta u Božije uši.🙂

Laki

Nema „Leba“od ovakvih modela!

Mustang

eksperimentisanju nikada kraja
možda je kupeovska silueta jedini spas za limuzine

DUDE

Bice to prepakovani Citroen C5X.