1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Render novog Peugeotovog krosovera sa siluetom kupea
Render novog Peugeotovog krosovera sa siluetom kupea
1

Render novog Peugeotovog krosovera sa siluetom kupea

1.10K
1
Podelite sa prijateljima:

Peugeot se nalazi u delikatnoj fazi razvoja novog kupeolikog krosovera koji će biti utemeljen na modelu 308, i koji će se zvati 408. Perjanica u gami francuske marke s povišenim odstojanjem od tla, odnosno u segmentu takozvanih „sportskih aktivnih kupea“, bi trebalo da debituje za nekih godinu dana, odnosno krajem 2022.

U skladu s tim, raste i interesovanje specijalizovanih medija, pa je tako redakcija francuskog internet izdanja autoplus.fr, pripremila render kojim najavljuje dolazak na tržište novog Peugeota, za koji su mnogi smatrali da će poneti naziv 308 Cross ili pak 4008, ali nisu bili u pravu. Francuzi prenose da će se novajlija „odazivati na ime“ Peugeot 408.

Novi krosover kupe 408 će biti izveden na temelju donorskog heča s oznakom 308, s tim da će se po dužini prostirati na nekih skoro 4,5 metara. Kod vozila koja neguju stil kupea, uvek je po pravilu kritična tačka ona koja ilustruje komfor putnika na zadnjoj klupi, gde ume da nedostaje prostora za glave putnika. Ipak, konstruktor tvrdi da to ovde neće biti problem.

Saglasno izrečenom u prethodnom pasusu, unutrašnjost novog Peugeota sa siluetom kupea će biti veoma nalik onoj koja karakteriše novu 308-icu. To praktično podrazumeva u potpunosti digitalizovano okruženje vozača s ekranima osetljivim na dodir. Taj par monitora bi trebalo da ponudi povšinu koja je moguća zbog dijagonale od najmanje 10 inča.

Uz takav pedigre, Peugeot 408 nikako neće moći da prođe nezapaženo, ali svoj doprinos očekivanoj popularnosti, sigurno će pružiti i činjenica da će biti ponuđen s povišenom pozicijom sedenja uz detalje enterijera koji deluju sugerišuće da se radi o terenskom modelu. Zadnji kraj noviteta bi trebalo da bude obeležen tananom svetlećom trakom i dvostrukim završecima izduvnih cevi, kao da Francuzi stvarno nude neki motor mnogo, mnogo veće zapremine od 1,6 litara.

Novi Peugeotov „Sports Activity Coupé“ ćemo pričekati još malo, a kada bude došao na svet, koštaće više od 30 hiljada evra, to je već sada izvesno. Koliko tačno, moraćemo da pričekamo da bismo videli.

AutoRepublika

(1104)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Grozdan the Great

Ne znam da li me više podseća na Urusa ili na cupru formentor