1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Peugeot 408 u pripremi
Novi Peugeot 408 u pripremi
1

Novi Peugeot 408 u pripremi

769
1
Podelite sa prijateljima:

Evo za početak predlažemo da se podsetimo o kom se automobilu radi, kada se napiše Peugeot 408. Prva generacija ovog sedana je debitovala 2010. godine, i bila je to limuzina proizvedena u Kini, Argentini i Maleziji, ali je sada ostala u ponudi samo u Rusiji, uz naznaku da je proizvodni obim fabrike u Kalugi bio veoma skroman tokom prethodnih godina. 

Druga generacija Peugeota 408 se pojavila još 2014. godine, a izvan Kine se proizvodila jedino još u Maleziji. Ovaj sedan se i dalje sklapa u Kini, ali se zajednički poduhvat Dongfeng Peugeot već uveliko zagreva za debi modela trećeg pokolenja.

Novajlija s oznakom Peugeota 408 je do ovog trenutka mogao biti viđen samo na zvaničnim „špijunskim“ fotografijama, ali se tu skoro ništa i ne vidi jer je vozilo obmotano kao arapske lepotice. Kako bilo, sedan će zadržati trozapreminsku tradicionalnu siluetu i tehnički afinitet spram evropskog modela Peugeot 308, sada u novoj generaciji, onoj koja je debitovala pre nekih godinu dana.

Trocilindarski i četvorocilindarski turbo motori će predstavljati pogonsku ideju novog modela, dok je debi istog najavljen za koji mesec.

Ali, uprkos dolasku novog pokolenja, i sedan druge generacije s oznakom Peugeota 408 ostaje u ponudi! Istini za volju, imaće promenjen pogonski sklop i nudiće se pod različitim logotipom. Koncern Dongfeng je već predstavio novi sedan Fukang ES600, koji je izveden na temelju 408-ice.

Podsetićemo vas da je brend Fukang oživljen tokom prošle godine s idejom da se pod njim plasiraju jednostavni i relativno jeftini električi automobili. Povrh toga, automobili različitih partnera koncerna Dongfeng postaju aduti marke Fukang. Tako je model Fukang e-Elysee ništa drugo do izvedenica poznatog nam Citroena, dok je Fukang ES500 nastao na bazi Nissana.

Novi Fukang ES600 je zasnovana na predrestilizacijskom Peugeotu 408, pa tako poseduje iste odbojnike, i bazične halogene farove. Međutim, umesto maske hladnjaka je instalirana utičnica, odnosno konektori za dopunu. Dužina limuzine iznosi identičnih 4.750 milimetara koliko karakteriše i benzinsku verziju.

U kabini je više promena, pa je tako implementirana drugačija instrumentacija uz uspravno postavljeni ekran multimedijalnog sistema. Pride je na središnjem tunelu nakalemljen rotacioni taster umesto tradcionalne ručice menjača.

Da prozborimo koju reč i o tehnološkom aspektu.Naime, Fukang ES600 je opremljen električnim motorom koji razvija 150 konjskih snaga, a koje se dopremaju do prednjih točkova. Limuzina nosi litijum-jonsku bateriju kapaciteta 53,6 kWh, a ona bi trebalo da je dovoljno sposobna da obezbedi 430 kilometara autonomije prema nerealnom ciklusu NEDC. Smislenije zvuči domet od nekih 300 km. Cena još uvek nije najavljena ali bi trebalo da bude veoma povoljna (za kupce dakako). Knjiga porudžbina za model ES600 će biti otvorena krajem marta.

AutoRepublika

(769)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

dobro su ga kamuflirali
ovako treba svaki proizvođač da radi a ne da izlaze tamo nekakvi renderi pre zvanične premijere na osnovu „špijunskih“ fotografija tako da i sama prezentacija novog modela postaje besmislena