1. Home
  2. Vesti
  3. Kineski Xpeng je za manje od dve godine prodao sto hiljada jedinica modela P7
Kineski Xpeng je za manje od dve godine prodao sto hiljada jedinica modela P7
1

Kineski Xpeng je za manje od dve godine prodao sto hiljada jedinica modela P7

328
1
Podelite sa prijateljima:

Impresivno dostignuće za električnu limuzinu iz Kine. 

Naravno, gro prodaje modela P7 otpalo je na domaće, kinesko tržište, gde postoji ozbiljna potražnja za baterijskim sedanima. Sa druge strane, P7 je tek nedavno krenuo sa karijerom u Evropi, a Xpeng ima velike ambicije i na Starom kontinentu.

P7 je na našem kontinentu dostupan u Norveškoj, a od nedavno i u Švedskoj i Holandiji. Očekuje se da će u narednom periodu stići i na druga velika evropska tržišta. Uprkos stidljivom startu u ovom delu sveta (od početka godine prodato 117 komada), P7 se već pokazao kao sila na kineskom tržištu.

Verovali ili ne, ali prodaja je krenula 27. aprila 2020. godine i kako u Xpengu navode, bilo je potrebno tačno 675 dana da se dostigne jubilej od 100.000 registracija.  Xpeng namerava da ozbiljno izazove Teslu na kineskom tržištu, mada im je krajnji cilj da se nametnu i na globalnom nivou.

U Evropi uz P7 limuzinu nude i krosover G3, ali oba modela su suptilno otpočela karijeru na našem kontinentu. Pomenuti krosover je tako u prethodna dva messeca ostvario manje od 100 isporuka u Evropi.

Očito je da se Xpeng za sada oslanja na potentno kinesko tržište, i realno je da se tamo namenu kao istinski rival Tesli, mada se u ovom trenutku čini gotovo nemogućim da neko ugrozi američki marku na planetarnom nivou.

AutoRepublika 

(328)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Dje onaj francuz iz alfe?