1. Home
  2. Vesti
  3. Ligier Myli sada pored elektrike nudi i dizelaša
Ligier Myli sada pored elektrike nudi i dizelaša
3

Ligier Myli sada pored elektrike nudi i dizelaša

593
3
Podelite sa prijateljima:

Pre dosta vremena, Ligier, jedan od vodećih brendova na tržištu lakih četvorocikala, odlučio je da baci ulog na „održivu“, čisto električnu mobilnost. Komercijalni uspeh koji je postigao Citroen Ami podstakao je Ligiera da pripremi odgovor u vidu modela Myli.

Nakon što je nekoliko meseci bio u prodaji, dogodilo se nešto neočekivano. Ligier je pokrenuo svu svoju mašineriju sa jasnim ciljem da proširi asortiman Mylija time što neće više biti isključivo električno vozilo. Logično bi bilo da ovakvo malo vozilo dobije benzinsku ili hibridnu verziju, a totalno iznenađujuće je što je u pitanju dizelaš.

Myli sa dizel motorom je sada zvaničan i ova verzija je namenjena onim vozačima koji putuju mnogo kilometara tokom cele godine i koji nisu spremni da pređu na elektriku.

Dizel verzija je dostupna u nivoima opreme G.ood, I.deal, E.pic i R.ebel. Estetski, nema značajnih razlika u odnosu na električni model. Važna stvar leži, kao što bi se očekivalo, u delu mehanike. Pokreće ga novi E5 dizel motor sa „Evolutionary Power Engine“ tehnologijom, koji razvija snagu od 6 kW (8 KS) i 26 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Može da dostigne maksimalnu brzinu od 45 km/h i deklariše prosečnu potrošnju goriva od 3,1 litar na 100 kilometara.

Novi dizel Myli je sada u prodaji u Francuskoj po početnoj ceni od 11.499 evra.

AutoRepublika

(593)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Dizel u Lizijeu – nista novo. Od kada postoji, 1969 godine, Lizije ugradjuje male dizel motore italijanske firme Lombardini. Ono sto je stvarno interesantno u ovoj prici jeste odluka Lizijea da u sred euforije elektrifikacije vozila donese ovakvu odluku! Ova mala vozila su veoma popularna u Francuskoj, Engleskoj i Italiji a mogu se cesto videti u svim zemljama centralne Evrope. Osim u Nemackoj. Nemci ih ne prihvataju jer za njih nisu dovoljno cvrsta! Gornji model sa maksimalnom brzinom od 45 km/h pripada klasi L6e. Nasa istorijska lista gluposti – sredinom 80-tih institut „Kirilo Savic“ u Beogradu pokrenuo je inicijativu za… Pročitaj više »

BB

Pa zar nisu razvili „Mališu“ iz Priboja?

Matija

Kao sto pise gore – nisu! Novac za razvoj nestao je bez traga! Verovatno u lokalnim kafanama! Rukovodeci timovi Poliestera i FAPa ne izlaze iz kafane! Kao predstavnik Instituta dva puta sam isao na razgovore u Priboj. Razgovori se odrzavaju u kafani. Uglavnom se zavrsavaju temom „kakve slatkise zelis posle rucka i vecere?“ Razgovori su pocinjali pre podne a zavrsavali iza ponoci – u kafani, razume se. Samo jednom smo imali na razgovoru jednog inzinjer iz FAPa – „strucno“ nam je objasnio kako funkcionise kardanski zglob?! O novom malom autu nismo culi ni rec. Svaki pokusaj da se razgovor skrene… Pročitaj više »