1. Home
  2. Vesti
  3. Arkana je već sada ozbiljan uspeh za Renault
Arkana je već sada ozbiljan uspeh za Renault
18

Arkana je već sada ozbiljan uspeh za Renault

1.85K
18
Podelite sa prijateljima:

Hrabrost se ipak isplatila francuskom proizvođaču.

Kada je Renault odlučio da plasira Arkanu, bio je svojevrsan pionir, jer do tada je kupeoliki SUV bio klasa rezervisana za premijum brendove. Losange je otvorio put za ostale velikoserijske marke, pa je tako i Volkswagen stvorio Taigo, još jedan krosover sa izraženom linijom padajućeg krova.

Arkana je prethodne godine upisala nešto više od 41.230 registracija. No, kako je krenula ova godina, čini se da će Renaultov as daleko nadmašiti prošlogodišnji rezultat.

U prva dva meseca 2022. godine, Arkana se na tržištu EU probila do gotovo 11.300 kupaca! Od toga je samo u februaru ostvareno 5.408 isporuka na evropskom tlu.

Na taj način je Arkana ove godine treći najprodavaniji model Renaulta na tržištu Starog kontinenta. Ispred njega su samo Clio i Captur. Hečbek je prikupio 24.531 prodat primerak, dok je subkompaktni SUV dodao 19.981 dostavljenu jedinicu.

Renaultov kupeoliki SUV bio je na testu AutoRepublike u dva navrata. Recenziju varijante sa hibridnim pogonskim sklopom možete pročitati OVDE, dok će vas sledeći link odvesti do prikaza verzije sa 1,3-litarskim benzinskim agregatom.

AutoRepublika 

(1852)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

18 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Vidio ga prije neki dan u „moje selo“, iako ne gotivim ovu formu, Arkan je najskladniji od svih kupeaša. Bolji uživo nego na slikama…

moron

Probaj u njega sesti pozadi … 😀
Još bolje, kad se „uglaviš“, probaj „ispasti“. Ali, nije kriv Renault što si ti visok iznad proseka.

Balkanboj

Pa to nije auto za 4 odrasla… Osnovna skola ide pozadi

moron

Sve zavisi koja osnovna škola, jer zavisno od (de)gena, imaš ti osnovaca koji i u sedmom razredu dosegnu veoma velike visine. „I,šta sad?“. Činjenica je da se sve tokom života menja, nekada i mnogo brže nego planiramo, a nekada se dese i neke stvari koje uopšte nismo planirali na taj način ili u tom obimu. Pa tako i sa tom decom. I kako ona brzo rastu. Meni je sin imao 14 godina kada sam kupio 500L i mogao je bez problema da sedne pozadi. Ali, vrlo brzo je „prebacio“ 190. I panoramski 500L je pozadi za njega postao suviše nizak.… Pročitaj više »

Iznogud Časni

Pa osnovna škola i traje do 14. Vise je mislio na mladju djecu iako ovdje i ta mladja (drugi razred dakle 7 Max 8 godina već broje 1.6m pa ti vidi. Ne znam cim ih hrane, kakvi su to hormoni u ludim svinjama koje žderu ali visoka nacija. Bio onaj intervju sa Nikolom Nikicem kad je opisivao susret sa Švabama, kaze mi svi nosati, a la bob rock, niski, herlavih nogu, ne znas ko je ružniji, a oni visoki hehehe. Uostalom, kome treba auto forme ovog konkvesta, evo ne znam.

moron

Pa, čekaj „brate“, kola su jako skupa igračka. Jedno je da ja detetu ( pa i onom osnovcu ) kako dete raste svake godine kupujem nove i veće cipele. A zar bi trebalo ( da li je ekonomski baš celishodno i „normalno“) da čovek, pa i onaj „sa manjom decom“ kupuje nova kola sa planom da ta kola vozi samo 2-3 godine, a čim deca malo porastu, da on odmah kupi i nova, malo veća kola, za taj veći uzrast dece, za naredne 2-3 godine ??? „Brate“, meni to ne deluje normalno. Odnosno, to bi bio jako skup način „redovnog… Pročitaj više »

Iznogud Časni

De mi objasni tu razliku izmedju njih dvoje u visini od nekih 20cm u korist ženske strane. Kad su pitali kustosicu kvazi muzeja u kuci cvijeća koliko je Stari bio visok, a rece ona tu negdje ko nas Šeki, a dodade to je za to vrijeme bio visok muškarac. Pa ak je tvoj zamišljeni kupac kupio auto dok je djecu nosio u jajcima, do njihove 14 godine (ako nisu svabe) promijeni nas domaćin i tri auta. Ak već ima cm od zemlje onda mora računat na sebe, pa kupi berlinga, tu i slona utrpa a da neće djecu, pouzdano znam,… Pročitaj više »

moron

Da, meni je Aygo naprad fantastično komforan. To je ta forma. Kao što imaš „Pet Friendly“ objekte, za jedan tip ljudi, tako imaš i neka vozila koja su prijateljski nastrojena i prema sasvim drugom tipu ljudi. Prema visokim ljudima. I ljudima čiji su članovi porodice visoki ili čija deca rastu.
Npr, to je i Dacia Jogger, čime ime ti nikako da izgovoriš. A ne samo Berlingo, koji više i ne može da se kupi nov 🙂

Iznogud Časni

Nikako! Pa ima Doblo i slične izvedenice, imaš kod Korejaca nekih dzipova, premda realno mali dio populacije je iznad 1.9m tako da ….nema ih visokih ali ih ima puno širokih, tj pretilih.

peki

Nisam ja mali nego sam „kompaktan“…🤣

moron

I moj je otac bio isti takav 🙂
I često mi je znao reći: „Sine, nemoj nikada da mešaš visinu i veličinu čoveka.“

Balkanboj

Da je sreće, mi bi menjali automobile na 2 do 3 godine… Barem sam ja tako menjao, doduše polovno za mlađe polovno.
Žena me zajebala jer nije htela da proda Merivu kada je bila bolja cena, i sad isti auto vozamo 7 godina, najduže ikada u porodici.

Iznogud Časni

Poučak : nikad ne slušaj ženu kad su auta u pitanju. Mada bi Musa na gornju rečenicu stavio tačku već poslije riječi „ženu“.

TheStig

Da li Ceca ima jednog u garaži?

Mustang

pa to i nije neko čudo
x4 u pola cene

M M

Ja jesam ZA Reno zato što je uvek bio povoljan za ono što nudi, i zato što je uvek imao neku posbnu udobnost, kao i specifičnu prostornost i zato što je kvalitetniji od dosta skupljih vozila, i zato što uvek ima neki specifičan šarm…..
Ali ovaj Arkan je bruka za svet….. I ne samo kod Renola nego kao i kod ostatka proizvođača slični modeli. E sad još zamisliti kako se ove skalamerije slažu sa „Zelenim“ postulatima, koji trenutno kroje kapu Svetu.

M M

O trkaču s Romanije, slobodni divlji mustanže, ljubitelju selen blokova i KIL kola…. Opet lupaš minuse…. Lupni sebe po tikvi bosanskoj, možda proradi, pa bude pametnija.

Aleksandar

Poviseni Reno Megan sa mnogo vecom cenom.