1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Bugarin tvrdi da prodaje najmoćniji Audi S8 (1.200 „konja“) na svetu
Bugarin tvrdi da prodaje najmoćniji Audi S8 (1.200 „konja“) na svetu

Bugarin tvrdi da prodaje najmoćniji Audi S8 (1.200 „konja“) na svetu

17.32K
2
Podelite sa prijateljima:

Veoma zanimljiva vest stiže iz neposrednog okruženja. Naime, jedan bugarski građanin tvrdi da poseduje najsnažniji primerak Audija S8 na svetu, i da sve bude još zanimljivije, spreman je da ga otuđi, pod pretpostavkom da dobije adekvatnu, zadovoljavajuću ponudu.

Da bi ovaj primerak Audija mogao biti okarakterisan najsnažnijim svoje vrste, morao je biti podvrgnut specijalnom postupku temeljnog tjuninga, a u oglasu se navodi i to kakvi su rezultati dobijeni u postupku merenja.

 

„Civilna“ verzija modela Audi S8 je opremljena biturbo motorom radne zapremine od četiri litre i nosi oznaku TFSI, što će reći da je korišćeni energent benzin. V8 monstrum je proizveden 2013. i tada je isporučivao 520 konjskih snaga uz najviši obrtni moment od 650 Nm.

Kada je izašao iz fabričkog kruga, predmetni Audi je najveću snagu pružao na 6.000 rpm dok je najveći obrtni moment bio raspoloživ u zoni obrtaja kolenastog vratila od 1.700 do 5.500. Zvanični podaci koje je objavila bavarska prstenasta marka otkrivaju da je Audi S8 bio u stanju da doleti do „stotke“ za svega 4,2 sekunde, dok mu je brzina kretanja ograničena veštačkim, elektronskim putem na 250 km/h.

Pomenuti Bugarin kaže da je uspeo da nakon tretmana tjuninga koji je sprovela specijalizovana kompanija, iz motora Audija S8  izvuče svih 1.200 konjskih snaga i impresivan maksimalni obrtni moment od 1.350 njutn metara!

U oglasu za prodaju ovog vozila je navedeno da ja vozilu potrebno da ubrza od „sto do dvesta na sat“ svega 3,9 sekundi, dok je za narednu stotku (od 200 do 300 km/h) potrebno investirati 8,1 sekundu. Iako se na osnovu priloženih fotografija u oglasu ne može zaključiti da su izvršene brojne modifikacije, lokalna tjuning kuća Madness Motorsport navodi da ih je bilo podosta.

Navode se unapređenja na motoru, menjaču, predhladnjaku, sistemu za odvod izduvnih gasova. Takođe je napisano da konkretni Audi S8 poseduje ugljenično-keramičke kočnice. Navedena cena za ovaj besni automobil je 65 hiljada evra, uz opasku da je stanje automobila približno onom koje ga je krasilo kada je bio nov.

U ovo do sada možda i nema previše razloga da sumnjamo, ali tvrdnja da se radi o najjačem Audiju na svetu jeste malo problematična jer je tokom 2017. godine, američka kompanija Speedriven predstavila set unapređenja za Audi R8 a koji je vodio ka rastu snage V8 5,2 litarskog agregata do 1.500 konjskih snaga (kada sagoreva gorivo koje se koristi u auto-moto takmičenjima). Amerikanci su tvrdili da ovako opremljen R8 do stotke doleti za dve sekunde.

Na kraju, ipak valja reći i da je moguće pronaći oglase za ozbiljno unapređene primerke Audija S8, gde se navodi da je snaga motora podignuta na nivo između 600 i 700 „konja“, pa je i prva tvrdnja vlasnika o preko 1.200 „grla“ snažnom vozilu.

I sam Madness Motorsport na svojoj Facebook stranici navodi da je modifikovao jedan takav Audi i da je izvukao manje od 700 konjskih snaga, tako da prosto čovek ne zna šta da kaže…

AutoRepublika

(17316)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
GopTear

Ovo i na fotografijama podupravlja.

Gio

Ruzan auto ko lopov, i dosadan im je dizajn odavno, gnjave sa istim dizajnom 15god.