1. Home
  2. Life
  3. Indijski JK objavio da je konstruisao samozaceljujuću gumu
Indijski JK objavio da je konstruisao samozaceljujuću gumu

Indijski JK objavio da je konstruisao samozaceljujuću gumu

238
0
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač pneumatika iz druge najmnogoljudnije zemlje na svetu, kompanija JK Tyre & Industries je prekjuče objavila da je proizvela prve indijske gume namenjene terencima, a koje poseduju tehnologiju „samozaceljivanja“. Takva mogućnost je stvorena zahvaljujući posebno razvijenom unutrašnjem sloju izvedenom od samozaceljujućeg elastomera koji je nanet s unutrašnje strane gume u automatizovanom procesu. Usled takvog pristupa, ubodi pneumatika ne dovode do nemogućnosti nastavka s vožnjom.

Kompanija planira da ovu tehnologiju iskoristi u razvoju asortimana guma namenjenih terenskim vozilima, što je posebno pogodno, imajući u vidu predele u kojima su terenci eksploatisani. Kada je vozilo opremljeno ovakvim gumama, u stanju je da se nosi sa više uboda eksera, šrafova ili sličnih predmeta koji ne nanose posekotinu širu od šest milimetara. Pride, zaceljenje je moguće samo u zoni gazećeg sloja pneumatika. Sve ove navode smo saznali zahvaljujući saopštenju za javnost ovog azijskog konstruktora.

U objavi JK-a još stoji da guma sa zaštitom od bušenja, nudi vožnju bez problema tokom čitavog veka trajanja iste, bez gubitka pritiska vazduha u njima.

„Uvođenjem nove tehnologije proizvodnje pneumatika Smart tyre, što smo uradili 2020. godine, a sada i ove s nazivom Puncture Guard Tyre, uspeli smo ponovo da obezbedimo najsavremenija rešenja za dobrobit naših kupaca. Ova tehnologija nudi visok nivo bezbednosti i pogodnosti upotrebe za vlasnike vozila,“ izjavio je predsednik i direktor firme JK Tyre, Ragupati Singanija.

U pismenu azijske kompanije još se navodi i da su gume proizvedene oslanjanjem na ovu tehnologiju bile predmet testiranja širom indijskog kontinenta, kako u drumskim uslovima, tako i u onim negostoljubivim.

AutoRepublika

(238)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments