1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat 500L sve teže pronalazi nove kupce
Fiat 500L sve teže pronalazi nove kupce
8

Fiat 500L sve teže pronalazi nove kupce

682
8
Podelite sa prijateljima:

Januarski izveštaj sa evropskog tržišta ukazuje na vrlo lošu prodaju jedinog automobila koji se proizvodi u Srbiji.

Fiat 500L je u prethodnom mesecu u Evropi uspeo da prikupi svega 993 registracije, što je pad od 49% naspram prvog meseca 2021. godine. Definitivno je ostareli šumadijski MPV spreman za penzionisanje, ali i dalje nema nikakvih zvaničnih informacija o budućnosti ovog modela, a ni fabrike u Kragujevcu.

Inače, Fiat 500L je u poslednje vreme nestao sa dva vrlo važna tržišta u Evropi. Prvo je Fiat saopštio da ga je izbacio iz ponude u Francuskoj, a zatim je stigla potvrda da ga više nema ni u Španiji. Za očekivati je da uskoro još izostane iz još nekoliko zemalja…

Poslednji bastion, sasvim izvesno, ostaće Italija, gde 500L i dalje ima solidne uspehe. Ova država je u ovom trenutnu najvažnije tržište za Fiat 500L i prošle godine je tamo upisano blizu 18.300 registracija, što predstavlja ogromnu većinu od ukupno 20.212 prodatih primeraka u zemljama EU.

Daleko od toga da ovaj četvorotočkaš nema više šta da ponudi, a kakvo jevišegodišnjo korisničko iskustvo sa njim imao jedan od naših čitalaca pročitajte na sledećem linku.

AutoRepublika 

(682)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pre par dana Fiat forum je preneo vest da bi u toku ove godine mogao početi da se sklapa 500L sa „blagim hibridom od 128ks“.
Mislim da je to bilo u stilu „snila baba šta bi rada …“

moron

Realno, najveći bi tu problem bila cena sumanuta za „potencijlani“ 500L sa 1,5 MHEV.
Jer, on sada od benzinaca imao samo prastari 1,4 od 95 ks.
A npr, kod Tipa, razlika cene od T3 sa 100 ks ( što 500L uopšte nema a skuplje je svakako od 1,4 od 95 ks ) do 1,5 MHE DCT7 iznosi oko 4.500 evra.
Čak je taj MHEV ( u smislu „redovnih cena“ ) skuplji oko 2.500e od 1,6 MJ (mada kod FCA uvek postoje i „promotivne cene“). To je razlika cene i kod Compass-a.

BB

A zar blagi hibrid nije pogon preko kaiša, to ne bi trebalo mnogo da diže cijenu.

moron

Na bazi PR saopštenja koja sam imao prilike pročitati, taj MHEV je ( za mene, moje dosadašnje spoznaje ) „nešto sasvim novo“ ( u MHEV svetu). Jer, ja do sada nisam znao za MHEV koji može ( pod odredjenim uslovima ) da se kreće samo na EM, kao da je HEV ( tj. bez rada SUS-a u tim uslovima, ako napunjenost baterije to dozvoljava ). U praksi, to bi značilo da ćeš (navodno) moći da u EV režimu manevrišeš vozilom ( npr. pri parkiranju) ili da se u gradskoj gužvi pomeraš po sistemu kreni-stani, a sve dok brzina kretanja vozila… Pročitaj više »

Matija

Estetski, ovaj auto je smesan! Model 500X izgleda mnogo bolje, sto se vidi po njegovoj prodaji.

s mile

estetski, možda smešan, ali u praksi – odličan

Iznogud Časni

Izgleda da je malo morona u svijetu. Malo vas je, malo vas je, pick…ice 😀 (da se i ja ukljucim u bebinu igru vjesala:)
Salu na stranu, zar je neko ista drugacije ocekivao, i zasto se ova tema toliko puta iznova poteze, evo nije mi jasno.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud Časni