1. Home
  2. Vesti
  3. Novi BMW M2 stiže krajem naredne godine?
Novi BMW M2 stiže krajem naredne godine?
0

Novi BMW M2 stiže krajem naredne godine?

140
0
Podelite sa prijateljima:

Prema poslednjim glasinama, proizvodnja performantne „dvojke“ počeće tek u decembru naredne godine. 

BMW je uveliko spremio novu generaciju Serije 2 koja bi trebalo da bude zvanično predstavljena u predstojećim mesecima. Naravno, i nova iteracija imaće svoje M izdanje, odnosno dobiće derivativni model M2.

Ova najava mogla bi biti i problem za sam BMW. Naime, Bavarci su isplanirali da prestanu sa proizvodnjom aktuelne generacije M2 u toku ovog leta, što bi onda značilo da duže od godinu dana ne bi bilo vozila za one koji žele da kupe potentnu „dvojku“. U skladu sa tim, moguće je da uprava plavo-belog propelera reši da malo produži karijeru trenutnog M2.

Sledeći M2 trebalo bi da koristi isti agregat kao i novi M3, ali u naravno slabijem izdanju. Sigurno je da će imati manje od 450 ks, mada je i to poprilično velika brojka za automobil takvih gabarita. Aktuelni M2 u Competition varijanti dostavlja 405 ks…

Naravno, pogon će biti na zadnjoj osovini, ali ostaje pitanje kakva će biti transmisija. Najverovatnije će se BMW odlučiti za primenu osmostepenog ZF automatskog menjača, mada postoji šansa i da manuelna transmisija nađe put do potencijalnih kupaca.

Što se tiče dizajna, na osnovu paparaco fotografija može se zaključiti da novi M2 neće slediti M3/M4 sa primenom predimenzioniranih „bubrega“. I njegovi će biti naglašeni, ali ne u tom smislu kao što je to slučaj kod veće braće.

Nadolazeći M2 je vrlo bitan model za BMW. Osim što ovaj performantni model beleži godinama unazad odličnu prodaju, tu je i veliko pitanje elektrifikacije. Nemački novinari uvereni su da će to biti ujedno i poslednji M2 sa SUS motorom, te da će u budućnosti njegovo mesto zauzeti neki električni automobil…

AutoRepublika 

(140)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments