1. Home
  2. Vesti
  3. Dva Mercedesova električna autobusa godišnje prevale po sto hiljada kilometara
Dva Mercedesova električna autobusa godišnje prevale po sto hiljada kilometara
0

Dva Mercedesova električna autobusa godišnje prevale po sto hiljada kilometara

688
0
Podelite sa prijateljima:

Električni autobusi s oznakama Mercedes eCitaro se isporučuju na adrese različitih evropskih transportnih kompanija, već nekoloko godina unazad. Primetna je tendencija da transportni radnici pažljivo biraju, razmatraju alternative u pogledu izbora novog autobusa, a da ih onda naručuju u malim kontigentima, u želji da se uvere u to da radni uslovi u kojima funkcionišu vozila jesu pogodni baš za načinjeni izbor. Tako je na primer, nemačka kompanija Egenberger pribavila dva primerka autobusa s oznakom eCitaro, i uključila ih na prigradsku liniju. Do sada su ti teškaši prevalili više od sto hiljada kilometara.

Očigledno je da su nadležni u toj firmi srećni onim što su prošlogodišnje akvizicije pokazale u realnom životu, pa naglašavaju da tokom prethodnih dvanaest meseci nisu imali nikakvih problema s novajlijama koji saobraćaju na ruti između Zuumaršauzena i Augsburga. Distanca između ovih naseljenih mesta iznosi oko 20 kilometara i izdeljena je u 21 međustanicu. Zanimljivo, iako su oba primerka autobusa eCitaro opremljena solidno pakovanim baterijama od 292 kWh, one mogu biti dopunjavane i duž same trase, i to preko pantografa.

Oprema konkretnih teškaša eCitaro je sama po sebi veoma bogata. Njihove kabine su opremljene sedištima s visokim naslonom, kolor monitorima, USB priključcima za pametne spravice, kao i naprednim uređajem za klimatizaciju. Ni vozač nije lišen komfora. Pored tradicionalnog sedišta koje nudi podešavanja po „bezbroj osnova“, tu je i prikladan frižider za pića koja bi se potom mogla služiti u kabini. Brzina kretanja ovih autobusa, na navednoj ruti je limitirana na oko 53 km/h.

S druge strane, koristi koje od električnih autobusa imaju radnici  transportnog preduzeća, više su nego očigledne. Kupovina i održavanje ovih vozila, čija je nabavka delimično subvencionisana od strane vlade Bavarske, dodatno je podržana i podsticajima saveznih organa vlasti. Ovakvi uslovi nabavke ostaju na snazi najmanje do kraja 2026. godine, uz jasnu nameru političkih centara moći da podrže ekeoliški podobne vidove javnog prevoza.

AutoRepublika

(688)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments