1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi patentni crteži nove Honde CR-V
Prvi patentni crteži nove Honde CR-V
3

Prvi patentni crteži nove Honde CR-V

199
3
Podelite sa prijateljima:

Ako pogledamo istoriju Hondinog modela CR-V model, vrlo brzo shvatamo da se generacije japanskog krosovera smenjuju strogo na svakih pet godina. Međutim, adut iz petog pokolenja nije stigao na vreme da se popne na proizvdne trake, što je konstatacija izvedena iz činjenice da je aktuelni CR-V lansiran još 2016. godine, a novog nema.

Kako bilo, sada pred nama imamo prvi patentni crtež budućeg novajlije, što se može ujedno smatrati i prvom informacijom dostupnoj na globalnoj mreži, a u vezi naslednika glavnog junaka ovog izveštaja.

Aktuelna generacija modela Honda CR-V Hybrid (2020.) koji je u ponudi od 2016. godine.

Uske prednje svetlosne grupe, ispravljena linija u visini struka, ogledala (retrovizori) s nosačima kućišta… Sve pobrojane osobine se vide na ovoj skici i sudeći po onome što nam oči prenose, novi CR-V će ići u istom evolucijskom smeru u kom je nedavno krenuo i mlađi, taze plasirani krosover s oznakom Honda HR-V.

Još uvek nema tehničkih informacija, ali se može pretpostaviti da će glavni fokus biti na hibridnim verzijama iako će gama ostati sačinjena na temelju aktuelnog turbobenzinskog motora zapremine jedne i po litre. Po svemu sudeći, atmosferskih motora neće biti u asortimanu, dok je dizela bila lišena i tekuća iteracija japanskog SUV-a.

Da dodamo i da će Honda CR-V šeste generacije, saglasno očekivanjima u ovom trenutku, biti prvi model koji će „furati“ novi multimedijalni sistem zasnovan na platformi Android Automotive. Honda je najavila nastupajuću tranziciju ka ovom operativnom sistemu tokom poslednjeg meseca prošlog leta.

Avaj, kako rekosmo, ništa više od pojedinosti u vezi popularnog modela nije trenutno dostupno. Ipak, ono što se može potvrditi s izvesnom stopom izvesnosti, jeste to da se debi CR-V-a očekuje negde krajem 2022. godine.

AutoRepublika

(199)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Šteta što ova svetlo plava metalik nije dostupna u Evropi uz aktuelni CRV, već samo u USA …

Iznogud Časni

Uh kakva je….evo ja se zrtvovao umjesto vas pa na pitanje, spavate li mirno,Hasane i Saša, odgovaram, danima ni oka sklopiti..

BB

Da ovo nije neki Hyundai prošle generacije ili neki novi Kinez, šta god mu staviš na masku odgovara, stilski ne liči na Hondu.