1. Home
  2. Vesti
  3. Amerikanac odštampao lažni ček i kupio Porsche 911 Turbo
Amerikanac odštampao lažni ček i kupio Porsche 911 Turbo

Amerikanac odštampao lažni ček i kupio Porsche 911 Turbo

8.47K
0
Podelite sa prijateljima:

Sigurno se svi sećamo one scene u filmu „Uhvati me ako možeš“ gde Leonardo Dikaprio objašnjava Tomu Henksu zašto je određeni ček lažan i pre nego što ga je uopšte pogledao. Dok sasvim sigurno nismo svi eksperti kao što je karakter iz filma koji igra Dikaprio, to jest kao Frenk Abignel, čiji je lik bio zasnovan na pravom kriminalcu i kasnije angažovanom stručnjaku u plemenite svrhe, nije teško uočiti razliku između pravog čeka i onog koji je odštampan na standardnom printeru kod kuće.

Ali zaposleni u jednom salonu Porschea su očigledno naseli na prevaru pošto su primili ček odštampan na kućnom štampaču i na osnovu njega „kupcu“ izdali Porsche 911 Turbo. Ne znamo kako prodavac nije uspeo da primeti razliku, posebno zato što je papir drastično različitog reljefa, sirovinskog sastava, uopšte kvaliteta, i sve je to očigledno već na prvi pogled, ali kada se čovek po imenu Kejsi Keli pojavio i ponudio takav ček, istog dana je završio sa ključevima čuvenog nemačkog sportiste.

Kasnije istraživanje će pokazati da je ček bio na sumu od 139.203 američkih dolara, pa pretpostavljamo da je reč o polovnjaku pošto je novi primerak za oko 30.000 zelenih novčanica skuplji. Naravno, kada je salon pokušao da unovči ček dobio je negativni odgovor, pa je pozvao policiju i prijavio krađu.

Ali to nije bio kraj za Kelija. Već narednog dana je ponovo pokušao da plati preko lažnih čekova i to tri Rolex sata u vrednosti od 61.521 dolara. Ovaj put prodavac je bio pametan da pozove banku i proveri da li čekovi imaju pokriće, a kada je saznao da bankovni račun uopšte ne postoji, takođe je pozvao policiju.

Momci u plavom su brzo ušli u trag Keliju i uhapšen je istog dana. Nije krio šta je uradio i otvoreno je priznao da je pronašao slike čekova na internetu, a zatim ih odštampao na jeftinom printeru koristeći papir i boju dostupnu u svakoj prodavnici. Možda je vreme da prestižna firma kao što je Porsche malo bolje kontroliše koga zapošljava …

Za kraj, teško je ne prisetiti se i ove priče sa kupovinom automobila, novcem odštampanim na kućevnom štampaču.

AutoRepublika

(8472)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments