1. Home
  2. Vesti
  3. Opaki Ferrari Purosangue na prvoj fotografiji
Opaki Ferrari Purosangue na prvoj fotografiji
10

Opaki Ferrari Purosangue na prvoj fotografiji

1.33K
10
Podelite sa prijateljima:

Bog da poživi društvenu mrežu Instagram i administratore stranice CocheSpias. Zahvaljujući njima smo u prilici da podelimo dve fotografije za koje duboko verujemo da prikazuju iščekivani, prvi u istoriji SUV s logotipom egzotične italijanske marke Ferrari. Kamuflaže, kao što vidite, nema!

Jasno je da će Ferrari uskoro demistifikovati novi krosover s imenom čiji izgovor zahteva od jezika veštine svojstene jogini majstorima (Purosangue). Iako sumnja u autentičnost fotografija, to jest profesionalni skepticizam mora da postoji, znajući za ozbiljnost CocheSpiasa, verujemo da je u pitanju pravi primerak Purosanguea, i da je slikan u fabrici marke u Maranelu.

Odavno već znamo da će se Ferrari, uprkos bogatom i supersportskom nasleđu, odvažiti da uđe u segment vozila s povišenim odstojanjem od tla, to će samo donekle biti tačno. Novitet će, iako formalno smešten u tu kategoriju, ipak biti osetno niži od Lamborghinijevog Urusa, što samo po sebi obećava bolju voznu dinamiku i više sportskih mogućnosti. Jasno, nema ovde radosti za lovce, niti za lovokradice – biće to izgleda samo blago izdignuti automobil, tek toliko da mu se cena dodatno podigne „nebu pod oblake“.

S fotografija vidimo da će Purosangue nastaviti, nadovezati se na estetske atribute koji obeležavaju italijansku marku i ostale sportiste iz asortimana propetog konjića. Tu je rešetka hladnjaka spremna za struganje bitumena s asfaltne podloge, veoma izdužena haubai i odeljak za putnike na zadnjem sedištu.

Njuška noviteta, zajedno s prednjim svetlosnim grupacijama jasno svedoči o inspirisanosti tima dizajnera Ferrarija, rezultatima koje su postigli na starijem „grand touring“ kupeu Romi. Kako rekosmo i maločas, Purosangue se ne odriče klasičnih stilskih elemenata predstavnika segmenta SUV, pa su tu i crne plastične obloge u donjoj sekciji karoserije, koje možda zavaravaju nekog da je vozilo namenjeno savladavanju terena koji se kolokvijalno rečeno nazivaju vuko.ebinama.

Na zadnjem kraju vozila se mogu videti dva para (četiri komada) završetaka izduvnih cevi koji su ogromnih dimenzija i zaštićeni su dodatnim oklopima.

Lansiranjem modela Purosangue, uprava Ferrarija veruje da u srce gađa porodičnu klijentelu. Tome u prilog ide i to što je ovaj propeti konjić izrađen s petoro vrata, što čak i uz ograničenost prtljažnog prostora znači puno u smislu funkcionalnosti. Nema tog Ferrarija u aktuelnoj gami koji je više praktičan i komforan od ovog koji prvi put vidimo večeras!

Plasman novajlije je integralni deo strategije „kontrolisanog rasta“ Ferrarija čiji menadžment želi da isporuči više vozila, ali bez da se to odrazi na ekskluzivnost, što je malo teže izvesti. A koliko je to bitan momenat, shvata se i kada se pogledaju tragikomično gigantske prodajne brojke Mercedesa i BMW-a koji sada glatko mogu poneti epitet i marki namenjene širokim narodnim masama. Da to bude suva istina, pobrinuli su se sa svoje strane i politički vrhovi koji su naložili štampanje okeana „korona novca“, kupujući time socijalni mir i iluziju ekonomskog rasta po cenu uništavanja prirode.

Kako bilo, nema rizika da će Ferrari da se toliko polakomi na novac da bi narušio ekskluzivnost ponude, ali će zato cena novajlije biti spektakularno visoka. Koliko tačno, još uvek se ne zna.

AutoRepublika

(1327)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Ovo Ferari??? Neka, hvala!

BB

A koji to Ferari imaš u garaži? 😂🤣

Bungi

Radoznalima iz čistog zadovoljstva uskraćujem informacije.

Iznogud Časni

Hihihi

BB

Onda da ovaj model umjesto čista krv (purosangue) zovemo Bora Stanković? 🙂

Bungi

Zovi ga kako hoćeš, ne sviđa mi se i tačka🤔.Nepopravljivo sam tvrdoglav🦏

BB

Koštana… 😉

Iznogud Časni

Hoćemo i dizel, kad može Porsche , možemo i mi. I hajmo ih zajebat pa napravit sa 7 sjedala, pa kamion, avion, seksualno pomagalo…

Laki

Cross country ili Allroad ??

Rikošet

Nekako nikako ne mogu da zamislim gdje će da stave kuku na ovaj zadnji branik 🙂