1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen A4 koji je za samo 16 milimetara kraći od Audija A6
Predstavljen A4 koji je za samo 16 milimetara kraći od Audija A6
1

Predstavljen A4 koji je za samo 16 milimetara kraći od Audija A6

9.05K
1
Podelite sa prijateljima:

Familija različitih varijateta restilizovanog Audija A4 je u Evropi prikazana još prošlog maja, mada se još uvek nije pojavio u izložbeno-prodajnim salonima svih zemalja našeg kontinenta, pri čemu prevashodno mislimo na Rusiju. Sada, nakon što je proglašen završetak epidemije na tlu Kine, započela je prodaja restilzovanog ingolštatskog sedana iz D segmenta, koji je prilagođen ukusu lokalnog kupca. Iz tog razloga, Audi A4 nosi i sufiks “L”, kako bi se naglasili dodatni centimetri između osovina.

Proizvodnju „četvorke“ namenjene Kinezima organizuje zajednički poduhvat FAW-Volkswagen još od 2008. godine, sledeći recepturu dostavljenu iz evropske centrale. Limuzina aktuelne generacije koju potpisuje zajednički poduhvat, od evropskog originala poseduje duži međuosovinski razmak za 88 milimetara, na koji način on skoro doseže vredenosti iz (nama znanog) segmenta iznad.

Drugim rečima A4L krasi međuosovinski razmak koji je za samo 1,6 centimetra inferiorniji od Audija A6. Ukupna dužina sedana Audi A4L iznosi 4.851 milimetara. Restilizacija je podrazumevala identičan set promena to jest modernizaciju kroz koju je prošao i evropski A4, kao što rekosmo, predstavljen pre 11 meseci.

Kineska “četvorka” poseduje skoro sve nove panele karoserije, izuzev verovatno krova. Dizajn plastičnih komponenti na prednjem i bočnom delu vozila je izmenjen, dok su se u ponudi našla i opcione prednje svetlosne grupe u matriks tehnologiji.

Udarna novina u kabini se odnosi na implementaciju MMI medijalnog sistema nove generacije, koji uključuje i ekran osetljiv na dodir s dijagonalom od 10,1 inča. Za potrebe korišćenja u kineskim primercima, razvijena je i nova programska školjka koja na bolji način gađa ukus lokalnih kupaca. Rotacioni taster kojim se nekada najpodesnije upravljalo radom info-zabavnog sistema je izostavljena sa centralnog tunela u zoni u visini lakta vozača, pa je tako ostalo moguće „igrati se“ postavkama MMI sistema, jedino putem dodira ekrana ili pak glasovnih komandi.

Ono gde je kineska verzija kopirala evropsku jeste i izostavljanje osnovnog agregata iz ponude koji je nekada bio 1.4 TFSI. Sada „četvorka“ nastupa samo s TFSI 2.0 turbo četvorocilindrašem koji se nudi u tri nivoa izlazne snage: 150, 190 ili 252 „konja“. Svaki sedan iz ove mini palete je opremljen sedmostepenim automatskim menjačem S tronic, uz opciju naručivanja i Quattro sistema, kod verzije sa 190 konjskih snaga, dok je kod najsnažnije limuzine to deo standardne opreme.

Restilizovana je i cena limuzine Audi A4L. Sedan je „do juče“ koštao 40.400 američkih dolara, ali je sada dostupan za svega 43.400 zelenih novčanica (u osnovnoj verziji). Verzije s produženim međuosovinskim rastojanjem neće biti predmet izvoza na druga tržišta.

AutoRepublika

(9045)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Dok ne pročitah ovaj tekst, nisam ni znao da postoji TSI 150 sa 2,0 litra. A neki „zlobnici“ kažu da izmedju audija i škode nema razlike … Kako nema, kada je to, barem na primeru TSI 150, tako očigledno …