1. Home
  2. Vesti
  3. BMW i Mercedes rade zajedno na novoj platformi?!
BMW i Mercedes rade zajedno na novoj platformi?!
0

BMW i Mercedes rade zajedno na novoj platformi?!

150
0
Podelite sa prijateljima:

Kako javlja BMWblog dve nemačke premijum marke u poodmaklim su razgovorima oko razvoja nove platforme. 

BMW i Mercedes pregovaraju oko zajedničkog razvoja nove arhitekture za električna vozila. Naime, oba brenda žele novu, jeftiniju platformu za modele koji koriste isključivo električnu energiju za pogon, te pokušavaju da pronađu zajednički jezik i značajno umanje troškove razvoja.

Potencijalno, ako dođe do saradnje, prvi model koji bi bio postavljen na tu novu platformu Mercedesa i BMW-a bio bi i2. Za sada nema zvanične potvrde nijedne od navedenih kompanija o ovom zajedničkom poduhvatu.

Kada je reč o modelu i2, Klaus Frelih, šef razvoja BMW-a, nedavno je u jednom intervjuu nemačkom magazinu nagovestio da bi ovaj automobil mogao da se nađe na tržištu do 2024. godine.

BMW je poprilično oprezan kada je reč o novim električnim vozilima. Bavarci su se „opekli“ na i3, koji nije dostigao željeni nivo prodaje. Nadolazeći i2 mogao bi biti naslednik i3, a i sasvim novi model, jer je Frelih već najavio da će cena za pomenuti automobil biti niža od 30.000 evra.

Osim toga, BMW je obazriv i sa dizajnom. Previše avangardan stil kod i3 nije mu pomogao da stigne do većeg broja kupaca, te će marka iz Minhena u buduće voditi računa da električni modeli budu nalik konvencionalnoj braći iz portfolija BMW-a.

Nema informacija koliko su daleko otišli pregovori dva germanska giganta, ali zna se da su počeli još u novembru prošle godine.

AutoRepublika 

(150)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments