1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat traži inspiraciju u Daciji Spring
Fiat traži inspiraciju u Daciji Spring
0

Fiat traži inspiraciju u Daciji Spring

218
0
Podelite sa prijateljima:

Dacia je sa Springom već napravila odličan rezultat u Evropi, a drugi brendovi uskoro bi mogli da krenu stopama rumunske marke.

Fiat je najavio da će se daleko više posvetiti električnim vozilima, da bi u budućnosti i u potpunosti prešao na EV modele. U narednom periodu, italijanski proizvođač fokusiraće se na A i B segment na Starom kontinentu, a portfolio će činiti dve familije modela.

Jedna će biti okupljena oko Fiata 500, a druga oko Pande. Upravo bi potonja gama trebalo da predstavlja pristupačne četvorotočkaše, čak i one koji koriste električnu energiju za pogon. “Želimo da demokratizujemo električne automobile”, rekao je prvi čovek Fiata – Olivije Fransoa.

Fransoa je dodao da će Fiat ponuditi jeftinije EV modele, jer je to ono što žele kupci i ukazao na uspeh Dacije Spring. Nije tajna da je šef Stellantisa, Karlos Tavareš, još ranije govorio u pohvalnom maniru o Springu, uz navode da je to recept za šire narodne mase i elektrifikaciju.

Uostalom, Dacijin mališan spada u A segment, a to je ipak teritorija gde se Fiat snalazi kao riba u vodi. Više novosti o budućnosti game brenda iz Torina saznaćemo 1. marta kada će se govoriti o narednom periodu za čitavu grupaciju Stellantis.

AutoRepublika 

(218)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments