1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Austral debituje 8. marta?!
Renault Austral debituje 8. marta?!
4

Renault Austral debituje 8. marta?!

2.22K
4
Podelite sa prijateljima:

Francuski mediji javljaju da bismo već početkom marta, tačnije osmog dana tog meseca, mogli da ugledamo novi Renaultov SUV.

Le Parisien tvrdi da je Renault već spreman za premijeru Australa, te da bi ona trebalo da se odigra upravo 8. marta. S obzirom na dobru povezanost tamošnjih medija sa francuskim brendom, sasvim je moguće da su njihovi novinari u pravu.

Kao što je već poznato, Austral će zameniti Kadjara, SUV sa kojim Renault nije zadovoljan. Tačnije, Kadjar nije opravdao očekivanja povodom broja prodatih primeraka, te će i taj naziv otići u istoriju i prepustiti scenu Australu.

Šta smo do sada saznali o Australu?

Za početak, zbogom dizelašima… Dakle, ništa od proverenog 1,5 dCi, sada će kupcima biti dostupni samo benzinski agregati potpomognuti sistemom blagog hibrida, kao i hibridna vozila. Renault navodi da će ponuditi 1,3 TCe sa sistemom blagog hibrida od 12V. Poprilično čudan izbor za ovakvu elektrifikovanu ispomoć, jer se više puta do sada ispostavilo da ovaj hibrid bukvalno nema nikakvu realnu korist.

Dalje, daleko zanimljiviji podataka je da će sa Australom debitovati novi motor pod oznakom 1,2 TCe. Ne tako davno Renault je nudio blok istog „koda“, ali se sa njim nije naročito proslavio. Reč je o turbo benzinskom motoru koji će biti u sprezi sa sistemom blagog hibrida od 48 V. Još jedna čudna odluka da dva agregata koriste dva različita sistema blagog hibrida.

Renault je još samo potvrdio da će u ponudi biti i Austral E-Tech, što znači da će to biti „punokrvni“ hibrid. U saopštenju za javnost stoji da će imati 200 ks, ali se ne navodi da li je reč o plug-in varijanti, ili o klasičnom hibridu?!

Francuska marka ističe da će u narednom periodu 900 vozača sa flotom od stotinu prototipova Australa prevaliti čak 600.000 km po evropskim putevima, dok će još 1,4 miliona km biti odrađeno na stazi. Sve u cilju finog podešavanja pogonskih sklopova.

Renault je potvrdio da će Austral biti dugačak 4,51 m, a što se tiče dizajna može se mahom nagađati. Ono što se dalo videti iz priloženih zvaničnih fotografija jeste da će stil električnog Meganea naći primenu i kod novog SUV-a francuske marke. I prednja svetla izvedena u obliku slova „C“ ostaju na Australu, što je sve u skladu sa aktuelnim dizajnerskim pravcem koji Renault forsira nekoliko godina unazad.

AutoRepublika 

(2223)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
M M

Ovima je jedini cilj da smanje troškove proizvodnje i da to ujedno predstave kao jednu veliku „pozitivnu“ novost. A sa imenom Austral, u Srbiji će se baš „proslaviti“ 🙂

BB

Ma ni da je dizel, ne bih ga sa tim imenom…

S mile

Ko ga kupi, Da bog da….. 😎

Renault Terminator

Još jedna katastrofa iz Renaulta…