1. Home
  2. Vesti
  3. Velika potražnja održava u životu električni Volkswagen up
Velika potražnja održava u životu električni Volkswagen up
0

Velika potražnja održava u životu električni Volkswagen up

203
0
Podelite sa prijateljima:

Ogroman rast prodaje električnih automobila naterao je VW da produži proizvodnju modela e-up.

No, koliko će dugo električni mališan ostati na tržištu još uvek je misterija. Ono što se zna je da će Volkswagen ponuditi novi gradski električni četvorotočkaš tek 2025. godine, tako da je izgledno da će karijera up-a potrajati bar još neko vreme.

Nije VW e-up jedini model koji u poznim godinama beleži vrlo dobru prodaju, slično je i sa BMW-om i3. Ipak, Volkswagenov mališa bitan je pre svega zbog dva razloga. Prvo, reč je o cenovnom pristupačnom vozilu.

Na matičnom, nemačkom tržištu, e-up uz državne subvencije ima cenu od nekih 15.000 evra, što ga čini dostupnim ogromnom broju ljudi. Drugo, zbog velikog broja registracija, električni as iz Volkswagena omogućava tom brendu značajan rez flotne emisije štetnih gasova.

Tokom prethodne godine, VW e-up bio je drugi najprodavaniji električni automobila u Nemačkoj, odmah iza Tesle Model 3 sa 30.797 dostavljenih vozila. U ostatku Evrope rezultati su značajno skromniji, tako da je na kontinentalnom nivou u 2021. prikupio 41.400 registracija.

Čak i sa tim uspehom, e-up je peti najprodavaniji električni model u celoj VW grupaciji, čime je ostavio iza sebe Škodu Enyaq, Audi e-tron, pa i Porscheov Taycan.

Stručnjaci predviđaju da će zahvaljujući velikoj potražnji za EV modelima u Nemačkoj, e-up i ove godine imati vrlo dobar komercijalni rezultat.

AutoRepublika 

(203)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments